Debakl Budućnosti u Kotoru

Budućnost u prvom meču osmine finala Kupa poražena od Bokelja 3:0 i nalazi se pred eliminacijom iz najmasovnijeg takmičenja. Rudar samo 1:1 sa Grbljem
0 komentar(a)
Budućnost, Foto: Savo Prelević
Budućnost, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 14.09.2011. 17:13h

Fudbaleri Budućnosti deklasirani su u Kotoru u prvom meču osmine finala Kupa. Lider šampionata poražen je sa 3:0 od Bokelja, pa će mu u revanšu za 14 dana pod Goricom trebati pobjeda od čak četiri gola razlike!

Podgoričani su tako već u prvom dijelu sezone na putu da se oproste od jednog trofeja, što bi nakon furioznog starta prvenstva (šest pobjeda) bio ogroman neuspjeh.

Trener Miodrag Radulović nije izveo najjači, ali jeste prilično jak tim - nedostajali su golman Agović, Đikanović u odbrani, Flavio u veznom redu, te Orahovac i Adrović (ušli su u drugom poluvremenu).

Još više oslabljen bio je Bokelj - nije bilo Petkovića, Bojića, Kašćelana, Bande, Jovanovića i Vujovića, ali to nije smetalo Kotoranima da pogocima Todorovića, Bakoča i Kaluđerovića do vrha napune mrežu favorizovanih gostiju.

"Upozoravao sam moje igrače da utakmica koju smo prije mjesec dobili u Kotoru golom iz penala nije nikakva garancija za uspjeh. Tek smo u drugom poluvremenu uspostavili igru, ali kada loše krene, obično se loše i završi", prokomentatisao je trener Budućnosti Miodrag Radulović.

Rudar samo do remija

Nije se proslavio ni aktuelni osvajač Kupa Rudar, koji je na svom terenu odigrao 1:1 sa Grbljem. Tako će timu iz Radanovića u revanšu biti dovoljno i 0:0 da se plasira u narednu rundu. Nakon što su tokom meča propustili dosta šansi da dotuku goste, Pljevljaci su kapitulirali u 69. minutu, nakon kiksa golmana Vukliša i realizacije Novakovića.

"Propustili smo dosta prilika, ali u fudbalu dođe i takav dan. Nema favorita pred revanš, sve je i dalje aktivno", rekao je trener Rudara Dragan Radojičić.

Mogren i Sutjeska rutinski

Mogren je u Budvi savladao Mornar sa 2:0, a istim rezultatom završen je meč u Nikšiću, gdje je Sutjeska bila bolja od Zete.

Drugoligaš Čelik šokirao je Lovćen na Cetinju i slavio sa 1:0, dok je trećeligaš Brskovo izborio odličnih 0:0 na gostovanju Petrovcu pod Malim brdom.

Mladost je na Starom aerodromu dobila Brastvo sa 2:0, dok je najubjedljiviju pobjedu zabilježilo Jedinstvo - 3:0 protiv Arsenala u Bijelom Polju.

Revanši su za 14 dana.

Rezultati:

Bokelj - Budućnost 3:0

Todorović 40, Bakoč 43, Kaluđerović 69.

Rudar - Grbalj 1:1

Stojanović 22 (penal) - Novaković 69.

Mogren - Mornar 2:0

Ćulafić 10, Bakić 70.

Sutjeska - Zeta 2:0

Marković 31, Miloš Radulović (autogol) u 83.

Mladost - Bratstvo 2:0

Rolović 38, Merdović 57.

Petrovac - Brskovo 0:0

Lovćen - Čelik 0:1

Ćuzović 53.

Jedinstvo - Arsenal 3:0

Čindrak 10 (penal), Jovanović 19, Fetahović 86.

Petkovića, Bojića, P. Kašćelana, Bande, Jovanovića, Kaluđerovića i Vujovića

Bonus video: