Galijani: Ovo je najveći svjetski derbi

\\"Barselona je najbolji klub na svijetu u ovom momentu. Međutim, Milan je klub sa najviše titula na svijetu\\", kazao je Galijani
0 komentar(a)
Galijani, Foto: Reuters
Galijani, Foto: Reuters
Ažurirano: 13.09.2011. 11:13h

Barselona i Milan odigraće večeras na Nou Kampu "najveći fudbalski derbi na svijetu", ubijeđen je Adrijano Galijani, potpredsjednik Milana.

"Barselona je najbolji klub na svijetu u ovom momentu. Međutim, Milan je klub sa najviše titula na svijetu. Stoga se utakmica može jednostavno nazvati najvećim svjetskim derbijem", kazao je Galijani uoči okršaja u Kataloniji.

Iako je Real Madrid devet puta osvajao Ligu šampiona, dakle ima više najvrijednijih trofeja i od Milana (sedam) i od Barselone (četiri) Galijani je bio izričiti da će se večeras igrati utakmica dva najveća kluba.

"Fantastična je stvar što Liga šampiona počinje jednom ovakvom utakmicom. Biće to bez sumnje prava fudbalska fešta", dodao je 67-godišnji fudbalski pregalac.

Meč na Nou Kampu počinje u 20.45 i simbolično će označiti start nove sezone Lige šampiona koja će se završiti 17. maja naredne godine finalnom utakmicom na Alijanc areni u Minhenu.

Bonus video: