Meneses: Njemačka je kompletnija od Španije

“Uvijek bili metodični i gotovo perfektni kada je u pitanju taktika, ali im je nedostajala mogućnost da riješe mečeve. Sada imaju Ozila, Milera i Švajnštajgera”, kazao je Meneses
0 komentar(a)
Mano Meneses, Foto: Beta/AP
Mano Meneses, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 12.09.2011. 11:04h

Brazil je na evropskoj turneji poražen od Njemačke (3:2) i savladao Ganu (1:0), a igra “pancera” je oduševila Mana Menesesa.

Selektor “karioka” čak smatra da Njemačka ima bolji tim od svjetskog prvaka Španije!

“Moramo da shvatimo da Brazil ne igra najbolji fudbal na svijetu. To više nije novost. Na Mundijalu smo bili iza Njemačke, koja po meni ima najkompletniji tim, kompletniji čak i od Španije”, kaže Meneses.

On je oduševljen spojem discipline i lucidnosti tima Joahima Leva.

“U Njemačkoj su uvijek bili metodični i gotovo perfektni kada je u pitanju taktika, ali im je nedostajala mogućnost da riješe mečeve. Ta praznina je briljantno popunjena igračima kao što su Ozil, Miler i Švajnštajger”, kazao je Meneses.

Bivši trener Gremija i Korintijansa je na udaru navijača nakon ispadanja u četvrtfinalu Kopa Amerike, ali on smatra da je to realnost brazilskog fudbala.

“Moramo da prođemo kroz brz period tranzicije do narednog Svjetskog prvenstva. Mislim, ipak, da mogu da vratim Brazil tamo gdje je nekada bio”, kazao je 49-godišnji stručnjak.

Bonus video: