Palermo bolji od Intera

Sicilijanci slavili sa 4:3 i pokazali Đanpjeru Gasperiniju da igra sa tri igrača u odbrani ne prolazi na Apeninima
0 komentar(a)
Mikoli, Foto: Beta/AP
Mikoli, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 11.09.2011. 21:19h

Inter ni nakon pet godina nije skinuo prokletstvo na premijeri u Seriji A.

Milanski klub je primio čak četiri gola od Palerma, pa ni klasa u napadu nije mogla da dođe do izražaja u odnosu na tu čuvenu odbranu sa tri igrača u liniji koju forsira novi trener Đanpjero Gasperini.

Tako je Gasperinijev sistem već na startu doživio veliki udarac - Sicilijanci su slavili sa 4:3, a do pobjede su došli u samom finišu. Mikoli je iz slobodnog udarca u 86. donio 3:2, a samo dva minuta kasnije meč je riješio Pinilja evrogolom.

Poraz Intera je samo ublažio debitant Dijego Forlan u 92. minutu.

Roma je poražena od Kaljarija, dok je Juventus deklasirao Parmu (4:1).

Luis Enrike: Optimistasam 100 odstoPrvi meč u Seriji A pod vođstvom trenera Luisa Enrikea najavio je da se Romi ne piše dobro - „vučica” je izgubila od Kaljarija na otvaranju (2:1), pa već sada Špancu visi smjena nad glavom.

Jer, Luis Enrike je već uspio da sa Romom ispadne iz kvalifikacija za Ligu Evrope, da se posvađa (istina, potom i pomiri) sa ikonom Franćeskom Totijem i da prvenstvo otvori porazom. Još jedan vezani neuspjeh bi možda bio i koban...

Romi je presudio sin njenog legendarnog asa Bruna Kontija, Danijele, a tačku na utakmicu je stavio Mustafa El Kabir u samom finišu. Konačan rezultat je postavio Danijele de Rosi u 96. minutu.

"Ostajem veliki optimista, jer imam odličan tim i stvari moraju da se promijene. Imali smo veliki posjed lopte, falilo je samo da povedemo. Da li sam uznemiren? Jesam, ali samo zato što smo opet razočarali navijače, koji su bili nevjerovatni", rekao je Luis Enrike.Asistencija JovetićaFiorentina je pobijedila Bolonju (2:0), a Stevan Jovetić je asistirao kod drugog gola koji je postigao Ćerći. Bolonjeze je načeo Alberto Đilardino.

Italijanski mediji su meč na „Frankiju” označili kao definitivan povratak crnogorskog asa nakon povrede zbog koje je propustio cijelu prethodnu sezonu.

„Crnogorac se vratio. Ostavio je povredu iza sebe, spreman je da vodi Fiorentinu do velikih rezultata. A može još samo da bude bolji”, napisao je novinar „Medijaseta”.

Jovetić je posljednjih 25 minuta igrao sa kapitenskom trakom na ruci, nakon što je Gamberinija zamijenio mladi Nastasić (dijete Partizana). Kao što je poznato, Siniša Mihajlović je pred start sezone odlučio da Jovetić bude vicekapiten...Juventus počistio ParmuJuventus je odigrao i prvi zvanični meč na novom stadionu i uvijek tmurni Torino je odjednom dobio argentinsku atmosferu na „Juventus areni”.

U takvom ambijentu Parma nije imala šta da traži, navijači su je progutali - Juve je slavio sa 4:1 i na pravi način otvorio sezonu.

Strijelci su bili Lihtštajner, Pepe, Vidal i Markizio, dok je Mirko Vučinić na terenu bio od 57. minuta kada je zamijenio Matrija.

"Mislim da smo zadovoljili navijače. Svima je jasno koliko nam znači ovakav start sezone. Srećan sam, znam da ova ekipa ima velike mogućnosti", istakao je trener „stare dame” Antonio Konte.

Rezultati

Palermo - Inter 4:3

Mikoli 48, 86, Ernandes 54, Pinilja 88 - Milito 33, 51 (penal) Forlan 90+2).

Roma - Kaljari 1:2

De Rosi 90+6 - Konti 68, El Kabir 90.

Katanija - Sijena 0:0

Kjevo - Novara 2:2

Pelisije 5, Tero 24 - Marijanini 27, Paći 86.

Fiorentina - Bolonja 2:0

Đilardino 20, Ćerći 47.

Đenova - Atalanta 2:2

Veloso 6, Mesto 55 - Morales 8, 43.

Leće - Udineze 0:2

Basta 2, Di Natale 16.

Juventus - Parma 4:1

Lihtšajner 17, Pepe 58, Vidal 73, Markizio 83 - Đovinko (penal) 90+2.

Palermo - Inter (20.45)

Juče

Ćezena - Napoli 1:3

Petak

Milan - Lacio 2:2

Bonus video: