Poker Juventusa na otvaranju sezone

Za Juventus je debitovao i kapiten crnogorske reprezentacije Mirko Vučinić, kojni je u 57. minutu ušao u igru umjesto Matrija.
0 komentar(a)
Ažurirano: 11.09.2011. 12:49h

Juventus je na najbolji način otvorio novu sezonu i debitovao u zvaničnim mečevima na novom stadionu – „stara dama“ je sa 4:1 ispratila goste iz Parme, u meču u kojem je dominirala od početka do kraja, posebno u drugom poluvremenu.

Za Juventus je debitovao i kapiten crnogorske reprezentacije Mirko Vučinić, koji je u 57. minutu ušao u igru umjesto Matrija.

Za pobjedu ekipe Antonija Kontea velike zasluge imaju novajlije u ekipi – Pirlo je asistirao Lihtštajneru kod prvog gola (17. minut) i Markiziju za vođstvo od 4:0 (83. minut).

Drugi gol postigao je Pepe u 58. minutu, nakon akcije koju je započeo Vučinić, koji je dodao loptu do Del Pjera, a ovaj je proigrao Pepea, koji je iskosa sa desne strane sa oko 10-metara snažnim udarcem pogodio mrežu. Na 3:0 je povisio debitant Vidal u 73. minutu, volejom sa 17-18 metara...

Počasni gol za goste postigao je bivši igrač Juventusa, Đovinko iz penala u drugom minutu sudijske nadoknade. Najstrožu kaznu je skrivio De Ćelje, kao posljednji čovjek odbrane, zbog čega je zaradio crveni karton...

Rezultati

Juventus - Parma 4:1

Lihtšajner 17, Pepe 58, Vidal 73, Markizio 83 - Đovinko (penal) 90+2

Danas

Katanija - Sijena

Kjevo - Novara

Fiorentina - Bolonja

Đenova - Atalanta

Leće - Udineze

Roma - Kaljari

Palermo - Inter

Petak

Milan - Lacio 2:2

Subota

Ćezena - Napoli 1:3

Bonus video: