Drugo slavlje Zete u gostima

"Sigurno da je ovo važna pobjeda nakon tri uzastopna poraza. Sada možemo da radimo bez nervoze", rekao je trener Zete Rade Vešović.
52 pregleda 0 komentar(a)
Korac, Foto: S. Prelević
Korac, Foto: S. Prelević
Ažurirano: 11.09.2011. 10:48h

Zeta je slavila važnu pobjedu protiv komšija u Tuzima (3:1) i prekinula niz od tri uzastopna poraza. Gosti su bili konkretniji u završnici i sa dva gola Žarka Koraća već na odmoru vodili 2:0.

Meč se, ipak, pomalo neočekivano otvorio u finišu, nakon što je rezervista Dečića Krnić u 81. minutu iskoristio neopreznost gostujuće odbrane i smanjio prednost Zete. U posljednjem minutu domaćin je dočekao veliku šansu da izjednači, Đoković je iz dva pokušaja mogao da pogodi mrežu - prvi put je pogodio stativu, dok je njegov drugi pokušaj zaustavio odlični Ivanović. U nadoknadi vremena Dečić je kažnjen za promašaj, Došljak je nakon asistencije Peličića glavom ovjerio trijumf tima iz Golubovaca.

Utakmica je, inače, imala nekoliko različitih faza, a monotoniju sa početka meča prekinuli su Tuzani, koji su sredinom prvog dijela za nepun minut prokockali dvije dobre prilike. U 27. minutu Milić je propustio odličnu šansu (nakon njegovog pokušaja domaćin je dobio samo korner), a potom je Đukić uputio opasan šut, ali je Ivanović bravuroznom intervencijom skrenuo loptu u korner. Nakon toga, uslijedila je kazna za Tuzane, a egzekutor je bio Korać.

U 35. minutu Aleksandar Dabić je sajnim centaršutem poslužio korpulentnog špica, koji je glavom zatresao mrežu. Drugi Koraćev gol u sudijskoj nadoknadi prvog dijela nakon šuta sa 17 metara bio je još ljepši (Burzanović je bio asistent). U međuvremenu je nekadašnji štoper Zete Radulović mogao da donese izjednačenje udarcem glavom, ali je Došljak takođe glavom spriječio pogodak intervencijom ispred gol-crte.

"Bili bolji u prvih 30 minuta, ali nijesmo iskoristili šanse. Zeta je zasluženo slavila", rekao je Mladen Vukićević, trener Dečića.

Trener Zete Rade Vešović odahnuo je nakon meča...

"Sigurno da je ovo važna pobjeda nakon tri uzastopna poraza. Sada možemo da radimo bez nervoze", rekao je Vešović.

Dečić - Zeta 1:3

Tuzi - Stadion Dečića. Gledalaca: 300. Sudija: Savo Vujović (Cetinje). Pomoćnici: Milutin Đukić (Cetinje), Dragiša Drljević (Berane). Strijelci: Krnić u 81. minutu za Dečić, a Korać u 35. i 45+1. i Došljak u 90+3. minutu za Zetu. Žuti kartoni: Živković (Dečić), A. Dabić, Kaluđerović, Zlatičanin, Burzanović (Zeta).

Dečić: Pavićević 6, Pepić 6, Gutić 6, Radulović 6, Nelević 6, Živković 6,5 (Nuhodžić), Ajković 6, Đukić 6 (Adžović), Lekić 5,5, Đoković 6, Milić 5,5 (Krnić 6,5).

Zeta: Ivanović 7,5, A. Dabić 6,5, Kaluđerović 6,5, Radulović 6,5, Novović 7, Božović 7 (M. Dabić), Zlatičanin 6,5, Došljak 7, Peličić 7, Burzanović 6,5, Korać 7,5 (Orlandić).

Bonus video: