Klizanje u zao čas

"Nećemo kukati, okrećemo se novim obavezama, ništa još nije izgubljeno, biće ovo interesantan šampionat", naglasio je vidno razočarani šef stručnog štaba Mogrena Branislav Milačić.
66 pregleda 0 komentar(a)
Brano, Foto: Boris Pejović
Brano, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 11.09.2011. 10:37h

Mogren nije uspio da stigne do cijelog plijena u duelu sa znatno ofanzivnijom, ali i borbenijom ekipom Petrovca. Jak toplotni talas i temperatura preko 30 stepeni kao da je opila igru Budvana, koji u većem dijelu susreta nisu imali pravo rješenje i ideju na sredini terena. Uprkos tome, bili su na pragu pobjede - napadač Petrovčana Muhović je u posljednjim trenucima meča skinuo paučinu sa gola Mogrena i najavio znatno bolje dane za svoj tim u nastavku sezone.

Mogren je, s druge strane, vodio golom Gluščevića iz 52. minuta...

"Postigli smo gol na vrijeme, imali smo kolosalnu priliku da u samom finišu u potpunosti zapečatimo trijumf, a onda je na scenu stupio momak koji je postigao fantastičan gol i ostavio nas bez tri boda. Nećemo kukati, okrećemo se novim obavezama, ništa još nije izgubljeno, biće ovo interesantan šampionat", naglasio je vidno razočarani šef stručnog štaba Mogrena Branislav Milačić.

Nakon pokušaja Zvicera, šampion se probudio tek sredinom prvog poluvremena, pa je šut Bataka nakon korena Matića promašio metu. U 29. minutu još jednom je pokušao domaćin. Ubacivanje Zeca, iskosa sa lijeve strane, dobro je ispratio Vujović, a lopta je nakon njegovog udarca glavom završila tik pored stative.

Nastavak je otvoren novom prilikom za goste. Odlično se ubacio vezista Jovanović, bio je u dobroj poziciji, ali nije uspio da sprovede loptu u mrežu. A onda je stigla kazna - akcija u koprodukciji Vujovića i Gluščevića donijela je prednost domaćem sastavu. Dirigovani centaršut sa lijeve strane pogodio je u glavu kapitena Mogrena i Popović je bio savladan - 1:0 za domaćina!

Upravo je odlični čuvar mreže gostujućeg sastava, inače bivši član Mogrena, spasao Petrovčane sigurnog poraza. U 87. minutu Matić se neometan stuštio ka kaznenom prostoru gostiju, tukao sa 12-13 metara, ali je Popović briljantnim refleksom izbacio loptu u korner. U trenutku kada je četvrti sudija Petrić pokazivao vrijeme za nadoknadu, gostujući sastav je stigao do zasluženog boda. Loptu je na 20-ak metara od gola primio rezervista Muhović, razmišljao sekund ili dva, opalio onako kako se to od njega u tom trenutku možda i najmanje očekivalo, i skinuo paučinu sa mreže Mogrenovog golmana. Za veliku radost gostujućih igrača i navijača.

"Za razliku od prijateljskog meča u pripremnom dijelu, ovoga puta odlučili smo se da na teren izvedemo znatno ofanzivniju postavu i očigledno pogodili u odabiru strategije", istakao je Rudolf-Roki Marčić, pomoćni trener Petrovca.

Mogren - Petrovac 1:1

Budva - Stadion Lugovi. Gledalaca: 250. Sudija: Pavle Radovanović (Podgorica). Pomoćnici: Dejan Šaković, Dimitrije Mrgunović (Podgorica). Strijelci: Gluščeviić u 52. minutu za Mogren, a Muhović u 90. minutu za Petrovac.

Mogren: Todorović 6,5, Ivanović 6, Radišić 6,5, Lakić 6,5, Mirković 6,5, Simović 7, Batak 7, Zec 6,5 (Kapisoda 6), Matić 6 (Bakić), Vujović 6,5, Gluščević 7 (Ranđelović).

Petrovac: Popović 7, Radulović 6,5, Graovac 7, Mihailović 6,5, Grbović 6,5, Jovanović 6,5, Golubović 7, Marković 7 (Nikezić 6,5), Zvicer 6,5 (Luković 6,5), Živković 6, Vujačić 6,5 (Muhović 7,5).

Bonus video: