Janković: Slavlje spremno za subotu

Sutjeska će sjutra osvojiti treću titulu prvaka Crne Gore ako protiv Iskre u Danilovgradu ostvari barem isti rezultat kao Budućnost protiv Mladosti u gostima
87 pregleda 0 komentar(a)
Branislav Janković, Foto: Savo Prelević
Branislav Janković, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 20.04.2018. 15:45h

Prvu meč-loptu za osvajanje titule, sjutra protiv Iskre u Danilovgradu, Sutjeska dočekuje sa epskih 20 bodova više od drugoplasirane Budućnosti, šest kola prije kraja prvenstva.

Niko nikada u samostalnoj Crnoj Gori nije imao ni približno toliku prednost na vrhu, što dovoljno govori o razmjerama dominacije tima koji vodi Nikola-Peco Rakojević.

"Sezonu smo otvorili sa četiri pobjede, koje su nam bile neka odskočna daska, i bodovno, ali i psihološki, jer smo se i sami uvjerili da smo dobra ekipa. Stvari su potom samo išle jedna za drugom, sve nam se otvaralo, razlika je rasla", kaže vezista Sutjeske Branislav Janković.

Nikšićani će sjutra osvojiti treću titulu prvaka Crne Gore ako protiv Iskre u Danilovgradu ostvare barem isti rezultat kao Budućnost protiv Mladosti u gostima. Jasno, trijumf će fudbalere Sutjeske automatski promovisati u nove prvake, bez obzira na rezultat u Podgorici.

"Mislim da slavimo u subotu, spremamo se za to", kaže Janković.

"To je naša velika želja. Da smo mogli da biramo, titulu bismo osvojili na našem stadionu, pred našim navijačima, ali nije ni ovako loše - želimo da potvrdimo osvajanje prvenstva u Danilovgradu, a onda da sve to dodatno proslavimo naredne subote protiv Zete na kraj Bistrice".

Sutjeska će postati i prva crnogorska ekipa u minulih 12 sezona koja je osvojila titulu - u aprilu, a ne u maju.

Više je faktora za tako dobre rezultate Nikšićana, kaže Janković.

"Prvo i osnovno, imamo vrlo kvalitetnu ekipu. Dobar smo kolektiv, a imamo i nekoliko individualaca koji u našoj ligi prave ozbiljnu razliku. To nam je omogućilo da pobjeđujemo čak i kada ne igramo dobro, a to su odlike šampionske ekipe".

Janković, bivši crnogorski reprezentativac, došao je u Sutjesku prošlog ljeta iz Rudara.

"Kada sam dolazio, rekao sam ljudima u klubu da želim da osvojim titulu. Ta želja je na pragu da mi se ostvari, mnogo prije kraja sezone, i drago mi je zbog toga. Do sada nisam imao priliku da nosim dres tima koji se borio za prvo mjesto", napominje 26-godišnji fudbaler, koji je ponikao u Grblju, a igrao je i za Čukarički.

Tvrdi i da je sada bolji igrač, nego što je bio prije 10 mjeseci, kada je dolazio...

"Vratio sam se prije svega fizički, zašta velike zasluge ima kondicioni trener Kosta Goranović. Trener Rakojević mi je, takođe, nadogradio neke fudbalske stvari i kako se sezona bliži kraju polako shvatam da sam bolji nego prije. Možda mi fali malo više individualnog učinka, ali sve će to doći, važno je da ekipa igra dobro".

Janković, koji je upisao četiri nastupa u crnogorskoj reprezentaciji, imao je zimus ponudu iz Mađarske, ali je nije dobio zeleno svijetlo iz kluba.

"Ne žalim zbog toga, iako je želja svakog fudbalera da igra u inostranstvu. Osvojiću prvu titulu u karijeri, možda će i poslije toga biti lakše promaći angažman vani".

Janković, na kraju, ne krije svoju najveću fudbalsku želju:

"Da se vratim u reprezentaciju Crne Gore. Odigrao sam četiri meča i uvjerio se da je igranje za svoju zemlju najljepši osjećaj koji jedan fudbaler, sportista uopšte, može da doživi".

Bonus video: