Manćini oduzeo kapitensku traku Tevezu

"Ovog ljeta sam odlučio da će (Vensan) Kompani biti kapiten", rekao je trener Roberto Manćini.
0 komentar(a)
Tevez, Foto: REUTERS
Tevez, Foto: REUTERS
Ažurirano: 10.09.2011. 13:20h

Karlos Tevez će u nedjelju protiv Vigana prvi put ove sezone biti starter u Mančester sitiju, ali na ruci neće imati kapainsku traku. Roberto Manćini, naime, odlučio je argentinskom asu oduzme kapitensku traku, koju je nosio u prethodnoj sezoni, očigledno nezadovoljan Tevezovim konstantnim žalopoljkama i namjerom da napusti klub.

"Ovog ljeta sam odlučio da će (Vensan) Kompani biti kapiten", rekao je Manćini i dodao:

"Tevez je želio da ode zbog porodičnih razloga. Ja poštujem njegove odluke koje donosi, ali istina je i ta da je on i dalje u ekipi, jer nije našao nijednu drugu soluciju. Kao takav, nije baš idealan za kapitena", rekao je Manćini.

Manćini, međutim, ističe da je Tevez i dalje veoma važan igrač za ekipu i da on ozbiljno računa na njega.

"On je fantastičan fudbaler, igrač koji lako može da postigne 20 golova u jednoj sezoni", dodao je italijanski stručnjak.

Tevez je ove sezone imao samo jedan nastup za Siti, i to kao zamjena (ušao u igru umjesto sunarodnika Serhija Aguera) u pobjedi od 3:2 nad Boltonom.

Belgijanac Kompani je u Siti došao iz Hamburga 2008. godine i u prošloj sezoni je upisao 53 utakmice za Siti u svim takmičenjima. Navijači Sitija su ga proglasili za "Igrača godine".

Bonus video: