Ferguson o Vengeru: Ponosam sam što sam bio rival i prijatelj takvom čovjeku

"Zadovoljan sam što je objavio da odlazi u ovom dijelu sezone, jer može da dobije poštovanje koje zaslužuje. On je, bez dileme, jedan od najvećih trenera svih vremena i ja sam ponosan što sam bio rival, kolega i prijatelj takvom čovjeku", rekao je Fergi
53 pregleda 0 komentar(a)
ferguson venger, Foto: Reuters
ferguson venger, Foto: Reuters
Ažurirano: 20.04.2018. 14:05h

Rivalstvo Aleksa Fergusona i Arsena Vengera, Mančester junajteda i Arsenala, jedno je od najvećih u istoriji engleskog i evropskog fudbala.

Međusobno poštovanje dva trenerska giganta još je veće. Pokazala je to i oproštajna poruka koju je Ferguson uputio Vengeru, koji je danas objavio da napušta Arsenal na kraju sezone.

"Srećan sam zbog njega. Osjećam izuzetno poštovanje za njega i posao koji je radio u Arsenalu. On je ostavio dubok trag svojim talentom, profesionalizmom i odlučnošću da 22 godine života provede radeći oni što voli. U danima kada treneri traju jednu ili dvije sezone, on je pokazao da moguće provesti toliko vremena u klubu takve veličine, kakvu ima Arsenal

Zadovoljan sam što je objavio da odlazi u ovom dijelu sezone, jer može da dobije poštovanje koje zaslužuje. On je, bez dileme, jedan od najvećih trenera svih vremena i ja sam ponosan što sam bio rival, kolega i prijatelj takvom čovjeku", rekao je Fergi.

Njih dvojica su prvi meč odigrali 1996, a posljednji 2013. godine.

Za devet dana Venger će posljednji put izaći na Old traford i 60. put voditi Arsenal protiv Mančester junajreda. Ostvario je 18 pobjeda, doživio 26 poraza, a 15 mečeva završeno je neriješeno.

"Ako je on srećan, ja sam srećan. Ako je tužan, ja sam tužan. Ukazaćemo mu maksimalno poštovanje 29. aprila. To je najmanje što zaslužuje", rekao je trener Junajteda Žoze Murinjo, koji je sa Vengerom imao niz sukoba, posebno dok je vodio Čelsi.

Bonus video: