Rudar se protiv Mladosti zagrijava za Budućnost

Peti uzastopni trijumf mogao bi da bude definitivna potvrda da pljevaljski prvoligaš i ove godine ima kvalitet da, i u prvenstvu i Kupu, ide do samog kraja.
0 komentar(a)
Rudar - Mogren, Foto: Vesko Belojević
Rudar - Mogren, Foto: Vesko Belojević
Ažurirano: 10.09.2011. 10:04h

U nizu popularnih „rudara“ danas bi trebalo da se nađe i Mladost, a peti uzastopni trijumf mogao bi da bude definitivna potvrda da pljevaljski prvoligaš i ove godine ima kvalitet da, i u prvenstvu i Kupu, ide do samog kraja.

Pauza je iskorišćena na pravi način (uprkos minimalnom porazu od Javora u Ivanjici), igrači su se i osvježili i napunili kiseonikom, pa ostaje da danas opravdaju ulogu favorita i održe korak sa, za sada nepobjedivim, sastavom Budućnosti. Doduše, sa povredom još uvijek kuburi iskusni Ivica Francišković, „rovit“ je i Nermin Useni, ali svi ostali su spremni da neutrališu njihov eventualni izostanak i da stignu do jedinog cilja koji ih interesuje - nove „trojke“. Dodatna pomoć stići će od navijača. Uželjeli su se fudbala i jedva čekaju da danas padne Mladost, a uskoro i Budućnost kada dođe pod Golubinju.

"Doći će i oni na red, idemo korak po korak, a još su dva do dolaska trenutnog lidera. Mladost nije naivan rival i ne pada nam na pamet da ih potcijenimo. Uostalom, često su znali da nas iznenade, pa se podrazumijeva maksimalna ozbiljnost ako želimo da nastavimo sjajnu seriju rezultata. Siguran sam da smo na pravi način iskoristili prethodne dvije sedmice, i na fizičkom i taktičkom planu, što obećava novu radost. Ali, ponavljam, nema opuštanja. Plan je odavno definisan a u njega je ukalkulisan trijumf, bez obzira na to šta o tome mislili Podgoričani", sa dosta optimizma današnji susret najavljuje standardni vezista Rudara Predrag Brnović.

Osim na startu, fudbaleri Mladosti igrali su lijep i efektivan fudbal. I rival, Rudar je pokazao kvalitet u prvih pet kola, pa spektakl ne bi trebalo da izostane pod Golubinjom.

"Poput nas, Rudar je ekipa koja forsira pas igru i siguran sam da ćemo na tradicionalno dobro pripremljenom terenu imati šta da pokažemo publici. Obje ekipe imaju sjajne individualce, pa idemo sa željom da vidimo ko je bolji. Da se nadigravamo. A mi vjerujemo u sebe, iako je Rudar pokazao da je sjajna ekipa i ove sezone. Zato bismo i sa bodom bili zadovoljni, a ohrabruje podatak da je Raičević odradio suspenziju a napadač Merdović je počeo sa treningom i konkuriše za prvi tim nakon zdravstvenih problema", kazao je vezista Mladosti Velimir Lončar.

Bonus video: