Flavio: Osvojićemo titulu

Imamo pobjednički mentalitet, to je najbitnije, kaže Brazilac u dresu Budućnosti, Flavio Bek Žunior
0 komentar(a)
flavio, Foto: Savo Prelević
flavio, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 09.09.2011. 18:26h

Budućnost nakon prvenstvene pauze gostuje Lovćenu, a s obzirom na seriju od pet vezanih pobjeda u prvenstvu, te igračku situaciju u kojoj se našao protivnik, nikad nije imala tako veliku šansu da slavi na Cetinju.

Podgoričani su, međutim, izuzetno oprezni. U minulih pet godina osvojili su samo jednu titulu i zato bi potpisali da svaku utakmicu do kraja dobijaju i po 1:0. Tako je i danas...

"Otišli su im Jablan i Lopičić, ali i pored toga biće teško protiv mladog cetinjskog tima. Ipak, sve zavisi od nas. Bolji smo i kao kolektiv i individualno. Optimista sam. Očekujem tri boda", kazao je Goran Perišić, asistent u stručnom štabu.

Brazilac Flavio Bek Žunior ustalio se u timu još od prvog prvenstvenog kola, pa će i danas na Cetinju komandovati igrom Budućnosti.

"Prezadovoljan sam učinkom u prvih pet utakmica, zabilježili smo sve sama pobjede, neke i na vrlo efektan način. Nije lako zabilježiti pet trijumfa u nizu, posebno ako se zna da svi gore od želje da zabilježe dobar rezultat protiv Budućnosti", kaže Žunior.

Flavio je stigao u Podgoricu neposredno pred mečeve sa Fljamurtarijem, svojim bivšim timom. Budućnost je ispala, a Brazilac ne može da se otme utisku da je moglo i moralo da bude drugačije.

"Tvrdim da smo bolji tim od njih i da je trebao da prođemo dalje. Ipak, ta priča je završena i treba staviti tačku. Najvažnije je da to ispadanje nije uticalo na ekipu u prvenstvu".

Flavija raduje atmosfera u ekipi - kaže da je to i jedan od najvećih kvaliteta podgoričkog tima.

"Od kada sam došao prihvaćen sam veoma dobro. Atmosfera je odlična, rekao bih i najbolja od svih klubova u kojima sam igrao. Imamo pobjednički mentalitet, to je najbitnije".

Flavija oduševljavaju i navijači. Budućnost ima najveću podršku u Crnoj Gori, gdje god da se igra.

"Gdje god da smo, navijači su uz nas. Vole klub i to pokazuju na najbolji način. Odužićemo im se zalaganjem na terenu i trofejima na kraju sezone. Oduševljava me njihova privrženost klubu".

Flavija “bije glas” da se u koji kod klub dođe ne zadržava više od jedne sezone. Da li će se taj trend prekinuti u Podgorici?

"Vjerovatno hoće, a možda se i prodam na kraju sezone", rekao je uz osmijeh.

"U fudbalu se nikad ne zna. Jadan dan si tu, drugi dan negdje drugo. Volio bih da duže budem tu, ali to niko ne može da predvidi".

Upitan da uporedi crnogorski fudbal sa fudbalom okolnih zemalja, Flavio je istakao:

"Bio sam u Hrvatskoj, Sloveniji i Albaniji. Iskreno, nisam znao kakav se fudbal ovdje igra, samo sam čuo za Budućnost. U Sloveniji i Albaniji se više trči i igrači su spremniji, ali se u Crnoj Gori igra bolji fudbal nego u Albaniji. Ovo gdje smo igrali bili su dobri tereni, tako da mi se sviđa".

Na kraju, Flavio je bio jasan u odgovoru na pitanje šta očekuje do kraja sezone:

"Očekujem da igramo kao do sada i sa velikom razlikom osvojimo prvenstvo. Naravno, očekujem da osvojimo i pehar u Kupu, da uzmemo duplu krunu".

Podmlađeni Lovćen vjeruje u čudo

Fudbaleri Lovćena danas na Obilića poljani imaju najmanje pet razloga da pokušaju da zaustave Budućnost.

Naime, Cetinjani za pet kola nisu uspjeli da trijumfuju ni u jednoj utakmici, dok su Podgoričani zabilježili svih pet pobjeda.

Trener Lovćena Marko Marković, kaže da u međusobnom skoru tradicija jeste na strani Budućnosti, ali, kako kaže, tradicija je i tu da se ruši.

"Sigurno da je ekipa Budućnosti favorit u sjutrašnjem duelu, posebno ako se uzme u obzir da ne mogu da računam na veliki broj igrača. Jedan dio je povrijeđen, drugi je u inostranstvu. Što bi se reklo, imamo kvalitet, ali ne i kvantitet. Ipak, ako u igru uđemo agresivno i pružimo sve od sebe, vjerujem da na kraju možemo uzeti bod Budućnosti", kaže Marković.

Lovćen su u pauzi napustili Jablan i Lopičić, koji su otišli u Indoneziju, dok je Stevović povrijeđen i vjerovatno će biti na klupi za rezerve.

Bonus video: