Komšijski obračun na Lugovima

"Očekujem otvorenu predstavu, a znajući ekipu Petrovca, mislim da će gosti željeti da se nadigravaju" smatra Tatar.
0 komentar(a)
Tatar, Foto: Savo Prelević
Tatar, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 09.09.2011. 17:44h

Nakon dvonedjeljnog predaha, šampion Mogren će sjutra biti na iskušenju na Lugovima protiv tradicionalno neugodnih komšija iz Petrovca (utakmica počinje u 16.30 časova). Iako ”žute” očekuje novi, ozbiljan test, prije svega u takmičarskom pogledu, Budvani će pokušati da poprave i estetski utisak, jer četa Branislava Milačića nije oduševila prikazanim partijama u prvih pet kola.

Budvani su uknjižili četiri trijumfa i pretrpjeli poraz od Rudara pod Golubinjom. Rudar trenutno ima bod više, a vodeća Budućnost tri boda prednosti u odnosu na aktuelnog šampiona.

"Ova pauza je sigurno svima dobrodošla, ali mislim da je najviše prijala nama da se malo osvježimo i što bolje pripremimo za naredne okršaje. Očekuje nas komšijski derbi, a bili smo, istina, ubjedljivi protiv Petrovca u posljednjoj provjeri pred početak prvenstva" rekao je Vanja Tatar, vezista Mogrena.

U taboru šampiona svjesni su, ipak, da će im ovog puta biti neuporedivo teže...

"Jasno je da su pripremni mečevi jedno, a prvenstveni okršaji nešto potpuno drugo. Petrovac je odlično počeo sezonu, imaju dobru ekipu i trenera. Imamo, međutim, i olakšicu što im neće igrati Šofranac koji im mnogo znači na sredini terena. Očekujem otvorenu predstavu, a znajući ekipu Petrovca, mislim da će gosti željeti da se nadigravaju" smatra Tatar.

Budvani, takođe, vjeruju da će kako vrijeme bude odmicalo igrati sve bolje i bolje.

"Mislim da ni trener ni igrači nisu prezadovoljni dosadašnjim partijama. U Pljevljima smo zasluženo poraženi, dok smo zablistali samo protiv Dečića. Jasno je, međutim, da smo jedna od tri najjače ekipe u ligi, ali treba nam vremena i strpljenja - poručio je Tatar.

Trener Milačić vjerovatno neće moći da računa na 17-godišnjeg napadača Luku Đorđevića, koji se žali na povredu.

Petrovčani žele da pokažu karakter

Seriju teških mečeva Petrovčani nastavljaju u komšiluku, na uvijek neugodnom gostovanju u Budvi. Poraz u prethodnom kolu nije uzdrmao ekipu Milorada Malovrazića koja je nakon uspješnog starta najavila znatno veće ambicije ove sezone. Mogren je uvijek bio neugodan rival, opštinski derbiji uvijek u sebi nose jednu drugu dimenziju, a zalaganje i pristup svih fudbalera moraju biti na znatno većem nivou. U taboru Petrovca neće biti suspendovanog Šofranca, Mikijelj je na probi u Indoneziji, Mihailović se žalio na povredu.

"Želimo da pokažemo da ova ekipa ima karakter da i u najtežim mečevima odigra kvalitetno. Mogren je rival kome niko ne može prijetiti ove sezone, tim prije što igraju na domaćem terenu gdje uvijek imaju ulogu apsolutnog favorita. Iskoristili smo pauzu da se pripremimo na što bolji način, sa velikom željom i optimizmom dočekujemo naredno iskušenje. Vjerujem u saigrače" istakao je Siniša Graovac, kapiten Petrovca.

Bonus video: