Cico: Nisu mi dali da budem prvi!

Iza mene su stajali rezultati. To je prava istina, sve ostalo su priče, kazao je Kranjčar za "Vijesti"
65 pregleda 0 komentar(a)
Kranjčar, Foto: Savo Prelević
Kranjčar, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 08.09.2011. 19:09h

Zlatko Kranjčar javio se iz Zagreba, nakon što mu je sve do 20 časova telefon bio isključen.

Kaže da je na hrvatskom Dnevniku saznao da je smijenjen:

"Sada čekam službeno saopštenje. Iznenađen jesam, ali nisam šokiran. Zašto bih bio, to je sastavni dio posla".

Sada već bivši selektor crnogorske reprezentacije kaže da mu nisu jasni razlozi smjene.

"Stvarno ne znam razloge, zajedno sa ekipom napravio sam sve što je trebalo. Nemam pojma, možda nisu htjeli da mi daju da budem prvi", pozitivan je Kranjčar sada i u postselektorskoj eri.

U njegovom mandatu Crna Gora otvorila kvalifikacije sa tri pobjede, potom je remizirala sa Engleskom na "Vembliju", onda je odigrala 1:1 sa Bugarskom kod kuće, a na kraju izgubila od Velsa. I tu je bio kraj Kranjčareve avanture, dva kola prije kraja, iako Crna Gora ima teoretske šanse da bude čak i prva.

"Odradio sam sve, i više nego što se očekivalo. Ja sam sa reprezentacijom ispunio cilj koji mi je zadat čak i tri ili četiri kola prije kraja. Reprezentaciju koja je bila u petom šeširu doveo sam do drugog. Eto to je prava istina, sve ostalo su priče", istakao je Kranjčar i naveo da drugi treba da objasne razloge smjene, a ne on.

Žalim zbog fudbalera

Upitan da li i koliko žali, Kranjčar je odgovorio:

"Žalim zbog fudbalera. U pitanju su momci koji imaju kvalitet i koji će možda i bez mene obezbijeti plasman na Evropsko prvenstvo, ali ja sam dio tog tima i uspjeh koji sam napravio ne može da mi se oduzme. Ako sam već morao da odem, drago mi je što odlazim sa velikim zadovoljstvom, nakon što sam napravio uspjeh koji će biti zapisan", dodao je Kranjčar.

Predsjednik Fudbalskog saveza Crne Gore rekao je danas da je Kranjčar smijenjen jer nije izvršavao obaveze kao ranije.

"Ja sam ostao na istom nivou rada. To što se desilo da zbog spleta nesrećnih okolnosti doživimo poraz od Velsa, spada u red stvari koje su normalne u fudbalu. I ja ne odgovaram ni za šta, meni odgovaraju rezultati", kazao je Kranjčar.

Kao jedan od razloga smjene, Savićević je napomenuo i to što nakon sjajnog starta “nije smjelo da se dogodi da odlučuje posljednja utakmica u Bazelu”.

"Ne znam i ne vidim razlog zašto se stvorila takva atmosfera. Ajde da postavimo stvari iz drugog ugla - ja sam sa reprezentacijom čak tri kola prije kraja ispunio cilj koji mi je zadat prije kvalifikacija. A sada mi je oduzeto pravo da napravim još bolji rezultat".

O problemima sa Fatosom Bećirajem, kome je Kranjčar po Savićevićevim riječima davao lažna obećanja da će igrati, doskorašnji crnogorski selektor je istakao:

"Ja ne obećavam, ja samo razgovaram sa fudbalerima, želim i da ih držim po tenzijom. Mogu i da obećam djetetu da ću mu kupiti igračku, pa da je na kraju ne kupim. A zašto predsjednik Saveza ne posmatra Bećiraja iz ugla fudbalera koji je odbio da nosi dres sa državim grbom", pita se Kranjčar.

Zašto su me slali u Bazel?

Kranjčar kaže da sada čeka službenu i pismenu odluku, te očekuje da će Fudbalski savez izmiriti obaveze prema njemu.

"Kada su nakon poraza u Velsu znali da me smjenjuju, ne znam zašto su me slali u Bazel na utakmicu Švajcarska - Bugarska", kaže Kranjčar.

Sada je bez ugovora...

"Fino je i to, ne moram vodit brigu o tome - zaključio je Kranjčar.

Bonus video: