Počinje Serija A: Na otvaranju Milan protiv Lacija

Za Lacijale start nije mogao da bude teži, jer idu na stadion na kojem nisu slavili skoro dvije decenije u prvenstvenim utakmicama
0 komentar(a)
Ažurirano: 08.09.2011. 11:58h

Italijanska liga počinje sa dvije sedmice zakašnjena nakon štrajka fudbalera oko kolektivnog ugovora i to utakmicom Milana i Lacija - aktuelnog osvajača i prvog favorita protiv tima koji je u prelaznom roku napravio ekipu koja može da cilja vrh.

Ipak, za Lacijale start nije mogao da bude teži, jer idu na stadion na kojem nisu slavili skoro dvije decenije u prvenstvenim utakmicama.

"Jači smo i pobijedićemo. Važno je da trijumfom otvorimo sezonu u kojoj su ambicije velike. Favoriti? Mislim da smo najbolja ekipa u Italiji i da ćemo to da dokažemo na terenu", rekao je Zlatan Ibrahimović.

Milan je ljetos angažovao Filipa Meksesa, Alberta Akvilanija i Tajea Taiva i tako pojačao tim na pozicijama koje su bile najtanje.

"Mislim da smo jači nego prošle godine", kazao je Ibra.

A Lacio? U Rimu je bilo mnogo promjena tokom prelaznog roka. Mauro Zarate je prešao u Inter, ali su stigli, između ostalih, Đibril Sise i Miroslav Klose, provjereni evropski golgeteri.

"Spremni smo, znam da su očekivanja od ove ekipe velike. Kvalitet je tu, bilo bi sjajno kad bi već protiv Milana pokazali koliko možemo", istakao je Klose, koji je priznao da ga motiviše okršaj sa Ibrahimovićem na terenu.

Milanu se, dakle, opet daju najveće šanse da osvoji Skudeto, a konkurenti su mu Inter, Napoli i Juventus, koji je ljetos uložio desetine miliona eura kako bi titulu vratio u Torino.

"Milan je miljama daleko od svojih protivnika. Inter mu je vjerovatno najveći konkurent, ali je misterija, jer mislim da nije baš dobro odradio prelazni rok. Milan je, sa druge strane, pametno trgovao - popunjavao je kritične pozicije u timu", istakao je bivši direktor Juventusa Lućano Mođi.

Davide Balardini, trener koji je trenutno bez posla, ukratko je opisao kakvo je stanje u vrhu italijanskog fudbala:

"Razlika između Milana i ostalih je samo Ibrahimović. On čini da „rosoneri” budu favoriti u odnosu na Inter, Napoli i Juve", rekao je Balardini.

Juve u nedjelju igra sa Parmom, Inter gostuje Palermu, dok sjutra veče igra u Ćezeni...

Totalna misterija je nova Roma - bez Mirka Vučinića, Žeremija Meneza, Džon Arnea Risea, ali sa Krkićem, Lamelom, Osvaldom...

Trener Luis Enrike je već stigao i da se zamjeri navijačima zbog sukoba sa Franćeskom Totijem, ali je sve izglađeno pred startni meč sa Kaljarijem na „Olimpiku”.

Od crnogorskih igrača u Seriji A ove sezone igraće, pored Vučinića i Stevana Jovetića, i Ivan Fatić koji nosi dres Kjeva.

Meč na "San Siru" igra se sjutra veče od 20.45.

Bonus video: