Mugoša: Pobijedila je naša velika želja

"Dobili smo utakmicu zahvaljujući velikoj želji, htjenju i borbenosti" kazao je Stefan Mugoša
0 komentar(a)
Stefan Mugoša, Foto: Savo Prelević
Stefan Mugoša, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 07.09.2011. 19:51h

Talentovani napadač Budućnosti Stefan Mugoša pokazao je da manjak takmičarskih mečeva u “plavo-bijelom” dresu nije ostavio traga na njegovu formu. Naša mlada selekcija se u prvom poluvremenu mučila sa Velšanima, gosti su uspjeli i da povedu početkom drugog dijela, a nakon izjednačenja koje je donio Golubović, Mugoša je donio preokret majstorijom u 77. minutu (nakon toga je kapiten Nikolić ovjerio trijumf).

Napadač Budućnosti je odigrao čitavo drugo poluvrijeme, u kom je naša selekcija znatno popravila utisak...

"Prvo poluvrijeme želimo da zaboravimo, a u nastavku je sve bilo puno bolje. Drago mi je, naravno, zbog gola, ali ne bi ostalo 1:1, svakako bismo slavili i da nijesam ja postigao pogodak za preokret" skroman je Mugoša.

Uprkos tome što je imala puno problema u igri, na kraju je presudno bilo što je četa Duška Vlaisavljevića pokazala da posjeduje karakter. Upravo to je bitno pred nastavak kvalifikacija...

"Dobili smo utakmicu zahvaljujući velikoj želji, htjenju i borbenosti. Najvažnije je, međutim, da smo dobili i sada se okrećemo narednom meču sa Velsom, koji se igra na njihovom terenu. Nema lakih utakmica, a dobro je što smo već upoznali Velšane u direktnom okršaju. To bi moglo na neki način i da nam olakša posao" dodao je Mugoša.

Naša reprezentacija ima šest bodova iz tri utakmice - prije trijumfa nad Velsom ”sokoli” su doživjeli poraz u Jermeniji, dok su slavili na otvaranju kvalifikacija protiv autsajdera Andore na njenom terenu.

"Nema lakih protivnika, mislim da je to potvrdila i Jermenija koja je odigrala 1:1 protiv Češke. Nadam se da ćemo ispuniti cilj i da ćemo ako ne prvo, osvojiti drugo mjesto na kraju - rekao je 19-godišnji špic.

Mugoša je jedno vrijeme bio “na ledu” u Budućnosti zbog nesporazuma sa klubom, a interesantno da je prije meča sa Velšanima igrao još samo u Kup utakmici sa Komom. To mu, ipak, nije smetalo da i u crvenom dresu potvrdi da posjeduje veliki potencijal...

"Sigurno da sam zadovoljan, ali treba još da se spremim. Nadam se da ću početi ponovo da igram u Budućnosti, da ću imati veću minutažu, te da ću ponovo davati golove" zaključio je Mugoša.

Bonus video: