El Ninjo izgubio mjesto i kod Del Boskea

"Tores je važan fudbaler, ali oni igrači koji se izdvajaju u svojim klubovima moraju da imaju prednost. To je logično, ne može da bude obrnuto", rekao je Del Boske
0 komentar(a)
Tores, Foto: REUTERS
Tores, Foto: REUTERS
Ažurirano: 07.09.2011. 18:24h

Malo je onih koji vjeruju u Fernanda Toresa, čovjeka koji posljednjih godinu ne liči na sebe. Nakon Karla Anćelotija i Andrea Viljaš-Boaša u Čelziju, i selektor Španije Visente del Boske je izgleda digao ruke od El Ninja nakon što ga je poslao na tribine pred utakmicu sa Lihtenštajnom.

Španska javnost je tu odluku okarakterisala kao dodatni udarac za karijeru i ego napadača Čelzija, a ni objašnjenje Del Boskea zašto je to uradio ne može da ohrabri španskog fudbalera:

"Tores je važan fudbaler, ali oni igrači koji se izdvajaju u svojim klubovima moraju da imaju prednost. To je logično, ne može da bude obrnuto", rekao je Del Boske.

Jasno je na šta je Del Boske i mislio - Alvaro Negredo je najbolji igrač Sevilje, Fernando Ljorente jedan od najcjenjenijih napadača u Primeri, kao i David Vilja, najbolji strijelac u istoriji „crvene furije”, daleko su važniji za igru svojim klubova u odnosu na Toresa kojeg je Čelzi platio 550 miliona eura.

Tores je posljednji gol za reprezentaciju postigao u septembru prošle godine baš protiv Lihtenštajna u trijumfu od 4:0.

"Tores je nakon meča sa Lihtenštajnom došao u svlačionicu u čestitao mi na igri. Da li je bio uznemiren? Ne znam, to nije na meni da pričam, ali sigurno nikom nije prijatno kada ne igra ni minuta. Ipak, on je naš saigrač, veoma je bitan i jedan je od ključnih igrača u reprezentaciji", kazao je Negredo, koji je protiv Lihtenštajna dao dva gola.

Bonus video: