Pobjeda za moral, igra za opomenu

Gosti su poveli u 55. minutu, Vlaisavljevićeva četa je pokazala puno slabosti, ali je imala i srce i karakter, vjerovala u uspjeh i na kraju slavila sa 3:1
0 komentar(a)
Ažurirano: 06.09.2011. 22:28h

Iako je bila na ivici ponora, gubila sa 1:0 i odigrala očajno prvo poluvrijeme, naša mlada selekcija slavila je sa 3:1 protiv Velsa u meču u kom nije imala pravo na kiks. Sve je, dakle, stalo u jednom meču - mnoštvo grešaka u odbrani i u fazi organizacije igre, briga i uzdasi nakon vodećeg gola napadača gostiju Bredšoua, potom preokret i na kraju rutinska pobjeda u finišu...

Iako je pokazala puno slabosti, Vlaisavljevićeva četa je imala, međutim, i srce i karakter, vjerovala u uspjeh do kraja. Vjera se isplatila uz dozu sportske sreće - Bredšou je ne samo doveo Velšane u vođstvo u desetom minutu nastavka, već i pri rezultatu 1:1 fenomenalnim šutem uzdrmao prečku Velimirovićevog gola. Nakon toga, “sokoli” su dobili krila, poletjeli ka važnom trijumfu...

Imala je naša selekcija nekoliko pokušaja u prvom dijelu, a način na koji su napravljene šanse na pravi način ilustrije kako je domaćin igrao - Tomašević je šutirao glavom nakon ubačene lopte iz kornera, Nikolić je jednom bio “kratak” nakon Golubovićevog centaršuta, dok je Kajevićev projektil sa 30 metara izmamio uzdahe na tribinama.

Gosti su u finišu poluvremena valjda vidjeli da je naš tim bezopasan, pa je Dabli u 36. minutu prvi put šutirao na gol. U finišu poluvremena mogli su i do vođstva - Savić je driblao, a Bredšou mu uzeo loptu i šutirao iskosa, ali je Velimirović bio dobro postavljen. U posljednjem minutu Bodin je dobro šutirao nakon prodora, ali je naš golman bio siguran.

Nastavak je otvoren tako što je kapiten crnogorske selekcije prokockao zicer u 53. minutu - Nikolić se našao u sjajnoj situaciji, ali je pogodio dobro postavljenog golmana Maksvela. Dva minuta kasnije Bredšou je ponovo nadmudrio Savića u duelu “jedan na jedan”, prebacio ga, a potom plasiranim šutem matirao Velimirovića.

Nadu je vratio Golubović, koji je iskoristio ubačenu loptu Kajevića, primio je na grudi, a potom je efektno poslao u Maksvelovu mrežu. Nakon toga se tresla Velimirovićeva prečka, ali je to bio posljednji trzaj gostiju.

Mugoša, koji je na poluvremenu zamijenio Đorđevića, sve je majstorski odradio u 77. minutu - prvo driblingom ”legao” svog čuvara, a potom plasiranim šutem donio preokret. Tačku je stavio kapiten Nikolić, koji je dva minuta prije kraja raspalio po lopti sa lijeve strane, a ona se od stative ušetala u mrežu (Vešović je bio asistent).

Vlaisavljević: Ne znam zašto ovako slabo

Selektor Duško Vlaisavljević bio je zadovoljan rezultatom...

"Pozitivna su tri boda, borbenost u drugom poluvremenu, a zahvalio bih se navijačima iz Nikšića na podršci. Nemoguće je kako je ekipa odigrala u prvom dijelu. To je ekipa koja je selektirana da dobro igra, i to sa fudbalerima koji su nosioci igre u svojim klubovima. No, nismo mogli da povežemo jedan ili dva pasa u prvom poluvremenu " rekao je Vlaisavljević.

Šta je razlog slabe partije u većem dijelu meča?

"Ne znam, igrači su gubili čiste lopte, imali netačan pas. Nemoguće je objasniti. Svaka čast Velsu, ali mi smo bolja ekipa. Siguran sam da smo u prvom poluvremenu napravili tri pasa, poveli bi smo" dodao je selektor.

Vlaisavljević može da bude zadovoljan kako su igrači reagovali nakon primljenog gola. Mugoša je majstorijom donio preokret...

"Nismo mogli da računamo na braću Rebronja, a Mugoša bi igrao od početka, ali nije bio dovoljno spreman - rekao je Vlasiavljević.

Vjerujete li da možemo da budemo prvi ili drugi na kraju kvalifikacija?

"Svakako, ali kod mlađih selekcija postoje velike oscilacije u igri. Ni Česi nisu očekivali da će postići ovakav rezultat protiv Jermenije (1:1). Igrači su pokazali veliku borbenost, pružili i više od sto odsto, ali niko nije na kraju povrijeđen. Za mjesec nas čeka revanš u Velsu, vjerujem da će do tada i Mugoša igrati više u svom klubu" zaključio je Vlaisavljević.

Crna Gora - Vels 3:1

Podgorica - Stadion pod Goricom. Gledalaca: 1.000. Sudija: Alan Mario Sant (Malta). Strijelci: Golubović u 65, Mugoša u 77. i Nikolić u 88. minutu za Crnu Goru, a Bredšou u 55. minutu za Vels. Žuti kartoni: Golubović, Vukčević, Vešović (Crna Gora).

Crna Gora: Velimirović 7, Golubović 7, Savić 6, Tomašević 7, Balić 6 (Radunović 6,5), Kajević 7, Vukčević 6, Vešović 6, Bogdanović 6 (Lončar), Đorđević 6 (Mugoša 7), Nikolić 6,5.

Vels: Maksvel 6, Frimen 6, Alfei 6, Braun 6, Ričards 6, Hjuit 6 (Madis), Vilijams 6,5 (Tejlor), Lukas 6, Dobli 6,5, Bodin 6,5 (Čembrlen), Bredšou 7.

Bonus video: