Vlaisavljević: Pobjeda protiv Velsa obaveza

„Nemamo pravo na grešku. Tako ćemo i odigrati utakmicu – disciplinovano, odgovorno i strpljivo. U utakmicu ulazimo da je dobijemo“, kazao je Vlaisavljević.
67 pregleda 0 komentar(a)
Dusko, Foto: Savo Prelević
Dusko, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 05.09.2011. 12:18h

Mlada selekcija dočekuje Vels sa imperativom pobjede, i to iz nekolika razloga. Prvi, ujedno i najvažniji je takmičarski - nakon poraza u Jermeniji u posljednjem kvalifikacionom okršaju naša selekcija ne smije da prosipa bodove ukoliko želi da ostvari cilj i ode u baraž za Evropsko prvenstvo.

A drugi razlog je - pobjeda je bitna za kompletan fudbalski ambijent. Naša A selekcija je u petak veče poražena upravo od Velsa u Kardifu i zakomplikovala put ka Euru. Oči fudbalske javnosti sada su uperene u mladu Vlaisavljevićevu četu.

Odgovarajući na pitanje da li će njegovoj selekciji dodatni motiv protiv Velsa biti i to što je Kranjčareva četa poražena u Kardifu, selektor je poručio...

"Bilo bi dobro za nas i crnogorski fudbal da se meč dobije, tako bi bilo i da se kojim slučajem radi o prijateljskoj utakmici" rekao je Dušan Vlaisavljević.

Pobjeda je, dakle, jedini izbor...

"Nemamo pravo na grešku. Tako ćemo i ući u meč, disciplinovano i odgovorno, moramo da budemo strpljivi" dodao je selektor mlade reprezentacije.

Braća Adan i Dino Rebronja neće, ipak, debitovati na sjutrašnjem okršaju, a selektor ne može da računa ni na ofanzivnog vezistu Jagielonije Ermina Seratlića.

"Uefa traži dodatno objašnjenje za Adnana i Dina Rebronju i za ovu utakmicu ne možemo da računamo na njih. Stefan Nikolić je spreman, a nedostajaće svakako Seratlić, pogotovo što ne mogu da igraju braća Rebronja. Imamo, međutim, igrače na tim pozicijama, nadam se da će sve biti u redu" kazao je Vlaisavljević.

Vels je odigrao samo jednu kvalifikacionu utakmicu - krajem marta slavio je u Andori sa 1:0. Naš stručni štab nema novih informacija o protivniku...

"Imamo snimak sa tog meča, na njega ćemo se i osloniti. No, sve utakmice mogu i da zavaraju, Jermenija je recimo dobila nas sa 4:1, dok je protiv Andore slavila sa 1:0. Ima, dakle, velikih oscilacija" rekao je naš selektor.

U proteklom periodu mlada selekcija je obavila pripreme u punom smislu te riječi. Kako su igrači doživjeli duži zajednički boravak?

"Dugo smo bili zajedno, a imali smo i kontrolni meč sa Mogrenom. Nije, međutim, bilo nervoze kod njih, a čak devet dana smo zajedno" pojasnio je Vlaisavljević.

Selektor vjeruje da će ekipa pružiti maksimum...

"Trudićemo se da izbjegnemo oscilacije u igri, puno smo pričali o svemu. Sa nama su Savić i Balić, a siguran sam da će uz njih dvojicu svi željeti da pokažu još više" zaključio je Vlaisavljević, koji ima samo jednu nedoumicu oko tima.

"Jedina dilema je da li će Mugoša igrati od početka, jer je ove sezone upisao samo jedan nastup u svom klubu i to u Kup utakmici" rekao je Vlaisavljević.

Selektor najozbiljnije računa i na 17-godišnjeg napadača Mogrena Luku Đorđevića...

"Đorđević je mnogo perspektivan igrač, a poslije ovog može da igra u još dva ciklusa za mladu reprezentaciju. Očekujem da će u posljednjem ciklusu biti i ozbiljan kandidat za A reprezentaciju, naravno ako se bude razvijao kako treba" zaključio je Vlaisavljević.

Crna Gora - Vels

Podgorica - Stadion pod Goricom. Sudija: Alan Mario Sant (Malta). Početak u 20.30 časova.

Crna Gora (4-4-2): Velimirović - Golubović, Balić, Savić, Tomašević - Vukčević, Kajević, Vešović, Đorđević - Mugoša, Nikolić.Vels (4-4-2): Tejlor - Metjuz, Ričards, Lukas, Alfei - Braun, Tejlor, Partington, Dabl - Čembrlen, Vilijams.

Ulaznice od tri, dva i jedan euro

Ulaznice za utakmicu mladih reprezentacija Crne Gore i Velsa prodavaće se na biljetarnici kraj zapadne tribine stadiona pod Goricom. Cijena ulaznica je tri eura za zapad, dva za istok, dok mjesto na sjevernoj i južnoj tribini košta jedan euro.

Bonus video: