Savićević o Jovetiću: Jači je nego ikada

Ne mogu da se sjetim da sam ikada vidio fudbalera kome je toliko stalo da se vrati u top formu - rekao je Savićević za “Korijere delo sport”.
0 komentar(a)
jovetić, Foto: Savo Prelević
jovetić, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 05.09.2011. 08:35h

Gol u prvoj „pravoj” utakmici koju je odigrao nakon više od godinu - Stevan Jovetić je vjerovatno bio i jedini plus tužne kardifske noći, gdje je Crna Gora doživjela prvi poraz u kvalifikacijama i značajno otežala put do Evropskog prvenstva.

O povratku Jovetića, koji je od avgusta prošle godine odigrao samo četiri utakmice, od kojih je meč u Velsu bio ubjedljivo najteži i najznačajniji, juče je za rimski „Korijere delo sport” govorio predsjednik Fudbalskog saveza Crne Gore Dejan Savićević.

- Stevan se vratio i jači je nego ikada. Zaista je odlučan da nadoknadi izgubljeno vrijeme iz prošle sezone. Ne mogu da se sjetim da sam ikada vidio fudbalera kome je toliko stalo da se vrati u top formu - rekao je Savićević za “Korijere delo sport”.

Jovetić je povrijedio ligamente koljenja početkom avgusta 2010. i nakon operacije mu je bilo potrebno deset mjeseci da se vrati na teren. Vratio se 4. juna na kvalifikacionom meču Crna Gora - Bugarska, kada je igrao posljednjih 20 minuta, a nakon ljetnje pauze nastupio je za Fiorentinu u Kupu protiv Ćitadele, te za Crnu Goru protiv Albanije u prijateljskom i Velsa u kvalifikacionom meču.

Protiv Velsa je postigao i prvi gol, koji je tradicionalno proslavio podignutim rukama i pogledom u nebo - kao najava dobre sezone u Seriji A koja počinje u subotu, te finiša kvalifikacija.

- Jovetić nije samo veliko „pojačanje” Fiorentine, on je i izuzetno značajan igrač za našu reprezentaciju - kazao je Savićević.

A sjajan gol Jovetića u Velsu bio je dovoljan samo za častan poraz. Crna Gora je poražena prvi put u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo, pa će vizu za baraž morati da traži u teškim mečevima protiv Engleske i Švajcarske u oktobru.

- Velika je šteta što nismo više iskoristili periode dobre igre u prvih i posljednjih 20 minuta. Ali, ostale su nam još dvije utakmice, i dalje imamo šansu - kazao je Stevan Jovetić.

Crna Gora je druga na tabeli i dalje ima šest bodova više od Švajcarske, s tim što rival za drugo mjesto ima i utakmicu manje (protiv Bugara u utorak).

Do kraja kvalifikacija Crna Gora 7. oktobra dočekuje Englesku, a četiri dana kasnije gostuje Švajcarskoj u Bazelu.

Bonus video: