Din: Arsenal mora da ima vjeru u Vengera

Venger je pod pritiskom medija i navijača od prošlonedjeljne katastrofe od Mančester junajteda na "Old Trafordu" (8:2)
0 komentar(a)
Venger, Foto: Reuters
Venger, Foto: Reuters
Ažurirano: 04.09.2011. 11:12h

Dejvid Din, koji je obavljao funkciju potpredsjednik Arsenala od 1983. do 2007. godine, vjeruje da će Arsen Venger završiti posao u taboru "topdžija" započet 1996. godine.

Francuski stručnjak je pod pritiskom medija i navijača od prošlonedjeljne katastrofe od Mančester junajteda na "Old Trafordu" (8:2), ali Din se nada da on neće podleći negativnoj atmosferi oko sebe.

"Arsen ima nedovršen posao u klubu. Navijači bi trebalo da mu daju poštovanje za sve ono što je uradio za klub", rekao je Din.

Arsenal ima samo jedan bod iz prve tri utakmice Premijer lige i u finišu prelaznog roka doveo je pet novih igrača - Park Ču-Junga, Pera Mertezakera, Andre Santosa, Josi Benajuna i Mikaela Artetu.

"Arsenal je pod vođstvom Vengera imao dobrih perioda i ne vjerujem zašto opet ne bi tako bilo. Ljudi govore da je njegovo vrijeme u klubu završeno. To su veoma opasne stvari, lako se možemo osloboditi dobrih ljudi, i šta onda. Mogu da razumijem brigu navijača, jer rezultati na startu sezonu nisu u skladu sa očekivanjima. Međutim, u svakom od 15 sezona sa Vengerom, bili smo u Ligi šampiona", naglasio je Din, koji je 1996. i doveo Vengera iz japanske Nagoje.

Din je napustio Arsenal 2007. godine zbog "nepomirljivih razlika" sa Upravnim odborom kluba.

"Bilo je sjajno sarađivati sa Vengerom, imali smo posebnu hemiju tokom 11 godina, koliko smo proveli zajedno u Arsenalu", zaključio je Din.

Bonus video: