Džudović kaže da može da igra

"Spreman sam da igram, iako osjećam mali bol. Na selektoru je da odluči", izjavio je Džudović po završetku treninga.
85 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 01.09.2011. 21:47h

Crnogorski fudbaleri odradili su sinoć na “Kardif sitiju” jednočasovni trening relaksacije, upoznavanja ambijenta i stadiona.

Cijeli trening, pod punim opterećenjem, izdržao je i defanzivac Miodrag Džudović, čiji je nastup postao izuzetno značajan nakon povreda i suspenzija (Pavićević, Baša, Jovanović) koje su značajno oslabile jednu od najčvršćih odbrana u evropskoj zoni kvalifikacija.

Trening, međutim, nije isto što i utakmica, sinoć nije bilo ni jakih duela ni klizećih startova. Dilemu da li će Džudović na teren vjerovatno će otkriti današnji dan. On gori od želje da nastupi i trvdi da je spreman!

- Spreman sam da igram, iako osjećam mali bol. Na selektoru je da odluči – izjavio je Džudović po završetku treninga.

Selektor Zlatko Kranjčar, koji je posljednjih pet minuta treninga proveo razgovarajući sa doktorom reprezentacije Ilijom Ašaninom, danas će donijeti odluku.

Negativan rekord

A više je crnogorskih novinara sinoć u Kardifu posjetilo konferenciju Zlatka Kranjčara nego što je velških predstavnika medija bilo zainteresovano da sluša obraćanje njihovog selektora Garija Spida. Taj detalj valjda najbolje odslikava u kakvom rasploženju dvije selekcije dočekuju večerašnji obračun na stadionu “Kardif siti”.

Ni u lokalnim medijima ne pridaje se puno značaja meču da Crnom Gorom. Obilčno u dnu strane, u novinama koje se štampaju u Londonu i drugim engleskim gradovima, sabijen je mali tekst u kojem se obračun sa liderom grupe tretira isključivo kao uvertira predstojećeg derbija sa Englezima.

- Ne znam da li će biti remi, ili će biti pobijediti Crna Gora, ali Vels sigurno neće dobiti ovu utakmicu – komentarisao je novinar “Goal.com-a” iz Kardifa.

Vels, zemlja ragbija, ali i proslavljenih fudbalera (Jan Raš, Džon Tošak, Rajan Gigs…) posljednjih mjeseci je potpuno izgubila interesovanje za nastupe nacionalne selekcije. Dok obični prolaznici na ulici o svom fudbalskom odnose krajnje brutalno (komentari u stilu “oni su smeće”), ljudi iz federacije muku muče da popune makar polovinu kapaciteta simpatičnog stadiona “Kardif siti”, koji ima 28 hiljada stolica.

Ipak, sudeći po brojkama koje su bile aktuelne sinoć (prodato svega šest hiljada karata), to im definitivno neće poći za rukom. Velšani su čak na dobrom putu na obore i negativan rekord iz 2001. godine, kada je meč protiv Bjelorusije posmatralo 10,200 navijača, što je do sada najmanja posjeta velškog nacionalnog tima u domaćim utakmicama. Brojku će večeras popraviti nešto više od 100 navijača iz Crne Gore…

Spid najavljuje proboj

Ovakva kripto-depresija koja je zahvatila velški fudbal neće, međutim, zavarati Crnu Goru, obećao je to sinoć velškim novinarima crnogorski selektor Zlatko Kranjčar, izrazivši čuđenje kako je moguće da selekcija sa takvim fudbalerima trenutno zauzima ponižavajuće 117. mjesto na listi Fife.

- Vaši rezultati nisu u skladu sa kvalitetom tima, ja to znam i neće me to prevariti – kazao je Kranjčar.

Njegov kolega na velškoj klupi Gari Spid nešto ranije je pred šačicom velških novinara obećao da od večerašnje utakmice kreće proboj “zmajeva” na listi Fife!

Šta je istina, znaće se noćas oko 22.30 …

Vels – Crna Gora

Kardif – Stadion “Kardif siti”. Kapacitet 28.000. Sudija: Luka Banti (Italija). Početak u 20.45.

Vels (4-4-2): Hennessey; Gunter, Gabbidon, Williams, Taylor; Vaughan, Ramsey, Ledley, Bale; Morison, Bellamy.

Crna Gora (4-3-3): Božović – Zverotić (Džudović), Savić, Batak, Balić – Drinčić, Peković , Vukčević – Đalović, Vučinić, Jovetić.

Galerija

Bonus video: