Zarate u Interu, Milan doveo Noćerina, Pjanić i Gago u Romi!

Argentinac dogovorio dolazak u Inter, dok je bila najagilnija - stigli su Pjanić, Kjer i Gago. Noćerino u Milanu...
0 komentar(a)
Ažurirano: 31.08.2011. 16:33h

Mauro Zarate je još ranije rekao da ide iz Lacija, a njegov novi klub je Inter - milanski velikan je dogovorio da Argentinac stigne na pozajmicu za koju će Rimljani da dobiju oko tri miliona eura.

U klauzuli stoji da Inter može da otkupi ugovor na kraju sezone i tada bi za obeštećenje platio 15,5 miliona eura.Inter je tako kompletirao napad nakon što je ostao bez Samuela Etoa i Gorana Pandeva (pozajmljen Napoliju), pošto je i Dijego Forlan potpisao dvogodišnji ugovor.

"Inter je i bio moj prvi izbor, borio sam se da dođem, a sada me očekuje dokazivanje. U Interu ima mnogo mojih zemljaka, očekujem da se brzo naviknem na novi klub", rekao je Zarate.

Roma se izgleda čuvala za posljednji dan prelaznog roka, pa je u samo nekoliko sati dovela Miralema Pjanića iz Liona (transfer je vrijedan 10 miliona eura), te Simona Kjera iz Volfsburga i dosadašnjeg vezistu Reala Fernanda Gaga.

Milan je samo nekoliko minuta pred zatvaranje tržišta dogovorio dolazak Antonija Noćerina iz Palerma koji je potpisao petogodišnji ugovor.

Bonus video: