Englezi uvode pauzu u prvenstvu, revanši FA kupa se ukidaju?

Kako je prenio Bi-Bi-Si (BBC), pauza u Premijer ligi mogla bi da bude uvedena krajem januara i početkom februara 2020. godine
1 komentar(a)
lopta premijer liga, Foto: Shutterstock
lopta premijer liga, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 19.04.2018. 08:39h

Planovi za uvođenje dvonedeljne zimske pauze u engleskoj fudbalskoj Premijer ligi mogli bi da budu predstavljeni prije završetka ove sezone, prenijeli su juče britanski mediji.

Kako je prenio Bi-Bi-Si (BBC), pauza u Premijer ligi mogla bi da bude uvedena krajem januara i početkom februara 2020. godine.

Fudbalski savez Engleske (FA) razmatrao je taj predlog, nakon što je dogovoreno da se utakmice petog kola FA kupa igraju tokom nedjelje i to bez revanša ako se mečevi završe neriješeno. Revanši će ostati u trećem i četvrtom kolu FA kupa.

Konačna odluka nije donijeta, ali su pregovori napredovali, pošto je postignut dogovor Saveza, Premijer lige i engleskih fudbalskih liga.

FA se dugo zalagao za zimsku pauzu na osnovu uvjerenja da su fudbaleri istrošeni zbog čestog igranja u Premijer ligi, pa su premoreni za međunarodna takmičenja.

Planira se da se prva zimska pauza održi prije Evropskog prvenstva 2020. godine, tokom kojeg će se na londonskom Vembliju odigrati sedam utakmica, uključujući oba polufinala i finale.

Bonus video: