Savić: Englezi se već raspituju o meču u Podgorici

Raspituju se kakvo ih gostovanje čeka, prije svih golman Hart. Definitivno je da nas respektuju. To smo i zaslužili, jer pred finiš kvalifikacija imamo isto bodova koliko i oni.
0 komentar(a)
Stefan Savić, Foto: Savo Prelević
Stefan Savić, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 30.08.2011. 20:07h

Šest engleskih reprezentativaca ima Stefan Savić za saigrače u Mančester sitiju - golmana Džoa Harta, Džoleona Leskota, Adama Džonsona, Gereta Berija, Miku Ričardsa i Džejms Milnera.

Crna Gora u petak gostuje Velsu u Kardifu, a Engleska Bugarskoj u Sofiji - što god da se desi u ova dva meča, jasno je da će najmlađa i najstarija evropska reprezentacija voditi bitku za prvo mjesto u grupi, a da će međusobni duel 7. oktobra u Podgorici biti možda i odlučujući.

Naravno, raspitivanja su već počela...

"Raspituju se kakvo ih gostovanje čeka, prije svih golman Hart. Definitivno je da nas respektuju. To smo i zaslužili, jer pred finiš kvalifikacija imamo isto bodova koliko i oni. Biće vrlo uzbudljivo", kaže Stefan Savić.

U slučaju da Crna Gora u petak u Kardifu pobijedi Vels, o oktobru će protiv Engleske igrati utakmicu vrijednu - Evropskog prvenstva. I defanzivac Mančester sitija svjestan je šta donosi trijumf protiv Velsa.

"Ovo je definitivno ključna utakmica, pobjedom bismo došli na korak od Evropskog prvenstva. Daćemo maksimum da je ostvarimo. Ni remi u nekim kombinacijama ne bi bilo loš rezultat, ali mi ćemo pokušati da pobijedimo".

Savić je već odigrao dva meča u Premijer ligi, u subotu je učestvovao u "razbijanju" Totenhema u Londonu - 5:1 za Mančester siti. Već, dakle, osjeća miris Premijer lige, ostrvskog fudbala...

"Osjetio sam draž Premijer lige, ambijent je fenomenalan. Nadam se da će mi trener Manćini ukazati šansu i u narednim utakmicama. Nisam iznenađen što sam odmah dobio priliku, jer pred svaku utakmicu očekujem da igram", kaže Savić.

Igrao je i protiv Gereta Bejla, najboljeg igrača Velsa. Vrlo je moguće da će u petak sa njim voditi bitku kraj desne aut-linije.

"Bejl je podbacio u nedjelju kao i svi igrači Totenhema, jer smo ih baš nadigrali, ali u pitanju je vanserijski fudbaler", ističe Savić.

Bonus video: