Božović: Ovo je velika utakmica

"Puni smo motiva nakon fenomenalnog učinka u dosadašnjih pet utakmica. Spremni smo i sposobni da odigramo finiš onako kako smo odigrali kvalifikacije do sada", kaže Božović
0 komentar(a)
Ažurirano: 29.08.2011. 21:30h

Visoko na tabeli, ali utisak je sa nogama čvrsto na zemlji, crnogorski fudbaleri dočekuju rasplet kvalifikacija i tri odlučujuća meča u “operaciji Poljska-Ukrajina”.

Prvo je gostovanje Velsu, već u petak - utakmica koja ne mora niša da odluči, ali može mnogo toga da otkije.

Golman Mladen Božović je, naravno, svjestan značaja novog puta na Ostrvo, nakon Engleske i “Vemblija” prošle godine.

"Puni smo motiva nakon fenomenalnog učinka u dosadašnjih pet utakmica. Spremni smo i sposobni da odigramo finiš onako kako smo odigrali kvalifikacije do sada", kaže Božović, koji očekuje tešku utakmicu na stadionu “Kardif siti”, protiv selekcije koja još nema ni bod u grupi.

"Vrlo važna i izuzetno teška utakmica. Njima ne znači puno, nama znači mnogo, ali to ne smije da nas zavara. Velšani su takav mentalitet da će nakon silnih poraza dati sve od sebe da konačno zabilježe dobar rezultat. Zato je važno da odigramo mirno i hladne glave, vjerujem da imamo dovoljno iskustva za tako nešto. Nije samo ostrvski ponos zbog nula bodova adut Velšana. Imaju i mnogo dobre fudbalere" kaže Božović.

"Bejl, pa iskusnu Belami, Remzi iz Arsenala, da ne nabrajam ostale. Većina fudbalera igra u Premijer ligi. I u Podgorici su nam napravili velike probleme", podsjeća se Božović, kome je to bila prva u nizu sjajnih partija u kvalifikacijama.

Tu su i nezaobilazni problemi sa povredama u crnogorskom taboru, nema Pavićevića i Baše, sporni su Džudović i Jovanović...

"To su veliki problemi, ne zna se šta će biti sa Džudovićem, ali sam ubijeđen da će ako bude igrao Batak odraditi dobar posao, ima iskustva. Ko god bude igrao, daće svoj maksimum, jer ovo je zaista velika utakmica.

Zbog svega toga, Bonja bi prihvatio i bod.

"Ne bih se bunio ako se završi kao protiv Engleske na “Vembliju”. Ni bod ne bi bio loš. Treba prvo da razmišljamo kako da sačuvamo svoj gol, pa tek onda da ga damo. Vjerujem da ćemo dočekati šansu.

Pobjeda bi, međutim, otvorila sva vrata...

"Znamo šta bi nam donijela. Ovo je velika utakmica za državu, imamo šansu da napravimo korak ka Evropskom prvenstvu".

Božović je rezerva u Videotonu, kaže da je situacija ista kao na prethodnom okupljanju reprezentacije, a nada je samo jedan razgovor koji je u njegovom prisustvu Zlatko Kranjčar obavio sa trenerom Paulom Souzom.

"Postoje pozitivne naznake nakon tog razgovora, vidjećemo šta će biti. Souza mi nije ukazao šansu iz razloga koji mi iskreno nisu jasni. Imam stpljenja, i ranije sam u karijeri prolazio kroz uspone i padove i gledam svaki trening da odradim kako treba", zaključuje Božović.

Bonus video: