Trener Stanojević protiv predsjednika Đurića

Stanojević je demantovao da je Đurić poslije Šamroka dolazio u Teleoptik da podrži ekipu, kao što je predsjednik ranije rekao.
61 pregleda 0 komentar(a)
Stanojević, Foto: Reuters
Stanojević, Foto: Reuters
Ažurirano: 29.08.2011. 13:35h

Trener Partizana Aleksandar Stanojević rekao je danas novinarima u Beogradu da je "povrijeđen" što se uprava kluba ne drži zajedno u neuspjesima i da ga boli što je predsjednik Dragan Đurić "podržao" rivale.

Stanojević je novinarima u Beogradu rekao da je konferenciju sazvao da bi "zaštitio struku", a na njoj je neuobičajeno oštro i iskreno odgovorio predsjedniku na jučerašnje istupanje, i demantovao neke ranije izjave.

"Dan prije (prvenstvene) utakmice sa OFK Beogradom imali smo sastanak s navijačima, koji su nas podržali, a onda na dan meča predsjednik ima konferenciju za koju se ne zna da li podržava one koji igraju u 17 (Crvena zvezda) ili u 20 (Partizan). Mnogo mi je teško bilo", rekao je Stanojević novinarima.

Trener je objasnio da kad kaže "podrška" misli na to što se najveći rival "naslađuje" unutrašnjim trzavicama suparnika i da to motiviše.

On je naglasio da nije u sukobu s Đurićem, jer trener ne može da se sukobljava sa predsednikom, "pošto to nije ista ravan", ali da je u pitanju sukob mišljenja.

"Nije u redu da na dan utakmice štitite sebe, a ne ekipu... Nisam čuo da je kada smo ušli u Ligu šampiona govorio da nema veze s timom, nego da se pita struka. Tada se svi slikamo. Hajde onda da budemo zajedno i kada je teško", rekao je Stanojević.

"Boli me da nam se zbog ovoga naslađuju oni tamo koji su ispod nas i koji nemaju rezultate", dodao je trener crno-bijelih.

On je istakao da se ne boji smjene i da je spreman da odgovara za sve i "snosni posljedice za sve".

Stanojević je demantovao da je Đurić poslije Šamroka dolazio u Teleoptik da podrži ekipu, kao što je predsjednik ranije rekao.

"Nije niko dolazio i nije ni trebalo da dolazi. Ne treba niko da nas podrži jer je ispadanje od Šamroka sramno", rekao je Stanojević.

On je kazao i da je možda razlog za sukobe u Partizanu to što na redovnim sastancima "govori iskreno". Trener šampiona Srbije novinarima je kazao i da se ne pita za sve oko transfera.

"Nismo zajedno odlučivali. Ja sam htio da zadržim (Ivicu) Ilieva, ali je Upravni odbor rekao da on treba da ide. Nisam se bunio. Normalno je i prodavati igrače, teška je situacija, kao što je i normalno prodati Stefana Savića, ali ne da se priča da će on sigurno igrati u prva dva kola kvalifikacija", rekao je Stanojević.

Trener je kazao i da je postojao sukob mišljenja oko nekolicine drugih igrača, među kojima su i Radosav Petrović, Prins Tejgo ili Dominik Adija.

Stanojević je rekao da mu je ovo posljednji put da priča "o ovome" (sukobima unutar kluba) i da do srijede neće biti dostupan ni za koga.

Novinare je zanimalo da li želi i dalje da bude trener Partizana poslije tako emotivnog izlaganja.

"Meni je čast da budem trener Partizana! Klub će da odluči o meni. Možda budem smijenjen sjutra, možda za tri nedjelje, a možda poslije prvog poraza, kojeg će biti, jer to je fudbal, u fudbalu ne može stalno da se pobjeđuje", rekao je Stanojević.

Bonus video: