Goal.com: Pet razloga zbog kojih će Real osvojiti titulu

Fudbalski portal "goal.com" izdvojio je pet razloga zbog kojih bi Real, nakon tri godine, mogao da sruši dominaciju Barselone u Primeri.
0 komentar(a)
ronaldo, Foto: Reuters
ronaldo, Foto: Reuters
Ažurirano: 29.08.2011. 14:38h

Real Madrid otvorio je sezonu u impresivnom stilu, šest golova u mreži Saragose (od kojih je tri postigao Ronaldo) najava su još žešće bitke sa Barselonom nego što je to bio slučaj prošle sezone.

Fudbalski portal "goal.com" izdvojio je pet razloga zbog kojih bi Real, nakon tri godine, mogao da sruši dominaciju Barselone u Primeri.

1. Druga Murinjova sezona - ona se u prethodnim klubovima pokazala kao ključna. Svi klubovi koje je predvodio portugalski trener igrali su najbolje tek kada prođu prvu sezonu upoznavanja.

2. Dubina u timu - Po sajtu "goal.com", Murinjo ove sezone ima veći izbor kvalitetnih igrača i dužu klupu od Pepa Gvardiole. Kaka i Iguain su bili rezerve u prvom kolu, Hamit Altintop i Sami Kedira nisu igrali zbog povreda, a tu su još Lasana Dijara, Pedro Leon, Esteban Granero.... Naravno, uz moćne prvotimce Ronalda, Benzemu, Ozila, Di Mariju... Barsa je dovela Fabregasa i Sančesa, ali nema toliku dubinu u timu, naročito ne u odbrani, gdje se kapiten Karles Pujol svako malo žali na povredu.

3. Kristijano Ronaldo, gol mašina - Prošle godine je postigao 40 golova u prvenstvu, a novu sezonu je otvorio sa het-trikom. Serija bez kraja. Dakle, ima ko da prati Lea Mesija.

4. Sanirani problemi - Trener Žoze Murinjo je prošle godine imao velikih problema sa sportskim direktorom Horheom Valdanom. Argentinca više nema, Real opet ima harmoniju, i na terenu i van njega.

5. Karim Benzema - Murinjo je konačno našao napadača "broj jedan". Benzema je počeo da pogađa, pa Ronaldo nije jedini golgeter.

Bonus video: