Spid: Vels ne smije da potcijeni Crnu Goru

Selektor Velšana Geri Spid pričao kao da je njegov tim prvi u grupi, a Crna Gora posljednja
79 pregleda 0 komentar(a)
spid, Foto: Reuters
spid, Foto: Reuters
Ažurirano: 29.08.2011. 09:36h

Selektor Velsa Geri Spid pričao je juče na konferenciji za novinare kao da je njegov tim prvi, a Crna Gora - posljednja.

"Ne smijemo da potcijenimo Crnu Goru. Mnogi su kritikovali našu reprezentaciju nakon poraza u Crnoj Gori na otvaranju kvalifikacija, ali su kasniji rezultati pokazali da su oni dobra reprezentacija", kazao je nekadašnji defanzivac Lidsa, Evertona, Njukasla i Boltona.

Nakon pet odigranih kola u grupi G kvalifikacija za Evropsko prvenstvo Crna Gora ima 11 bodova i dijeli prvo mjesto sa Engleskom, dok je Vels posljednji, bez bodova.

Spidu je žao što se meč sa Crnom Gorom ne igra na velelepnom stadionu "Milenijum", već na znatnom manjem "Kardif sitiju". Razlog za to je značajan pad interesovanja publike prouzrokovan lošim rezultatima Velšana.

"Naš cilj je da svaku utakmicu igramo na stadionu "Milienijum", dodao je Spid.

Četiri dana nakon meča sa Crnom Gorom Vels gostuje na “Vembliju”. Spid je iznio svoja očekivanja kada je u pitanju vrh grupe:

"Mislim da će na kraju Engleska nadvladati Crnu Goru i da će ići direktno na Euro".

Na Spidovom spisku za meč sa Crnom Gorom nalaze se: Majhil (Birmingem), Blejk (Kardif), Deni Kolins (Stouk), Erdli (Blekpul), Gabidon (KPR), Ganter (Notingem forest), Metjus (Seltik), Tejlor, Vilijams, Alen (Svonsi), Bejl (Totenhem), Kolison (Vest Hem), Krofts (Norič), King (Lester), Ledli (Seltik), Remzi (Arsenal), Robson-Kanu (Reding), Von (Sanderlend), Belami (Mančester siti), Črč (Reding), Ernšo (Kardif) i Morison (Norič). Van stroja je defanzivac Aston Vile Džejms Kolins, koji ima kartone.

Bonus video: