Radonjić: Sve se vidi kada slavimo golove

Za klub renomea Budućnosti, u kojem su nekada ponikli i fudbaleri koji su kasnije dominirali evropskim fudbalom, ispod nivoa je da ima samo jedan trofej u pet godina, kaže Radonjić
0 komentar(a)
radonjić, Foto: Savo Prelević
radonjić, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 29.08.2011. 10:33h

Tek je pet kola, niti je prvenstvo blizu da bude odlučeno, niti je Budućnost mogla da napravi neku opipljiviju razliku u odnosu na konkurente, prije svih Rudar.

Pod Goricom se, međutim, osjeća miris titule. Tako silovit start, sa pet vezanih pobjeda (tri u gostima i dvije domaće po 5:0), te gol-razlikom 15:1, nije imala nijedna ekipa u petogodišnjoj istoriji CFL-a. I možda start ne mora da bude ključan, ali je ekipa Miodraga Radulovića poslala konkurentima jasnu poruku. Nešto u smislu: “Dosta smo patili, ovo je naša godina”.

Podgoričani za sada dominiraju i u odbrani i u napadu u odnosu na rivale, razliku prave kolektivom, a kada zatreba i individualnim kvalitetom. Teško je reći da je to neki evropski nivo (za sada, parametar je Fljamurtari), ali koga više briga - Budućnost mora konačno da zagospodari u Crnoj Gori, pa tek onda da pokuša da nešto uradi u Evropi.

Napadač Srđan Radonjić smatra da je najveći adut tima - atmosfera.

- Zar se to ne vidi po načinu na koji slavimo golove? Atmosfera je fenomenalna, dišemo svi kao jedan, mislim i na ekipu i na stručni štab. To je tako jer smo svi objedinjeni oko jednog cilja, a to je titula, po mogućnosti i dupla kruna - kaže nekadašnji crnogorski reprezentativac, koji nije mogao ni da poželi ljepši povratak u “plavo-bijeli” dres nakon deset godina.

Igrači Budućnosti zaista moraju da bude objedinjeni oko jednog cilja, jer su valjda svjesni da bi nova neuspješna sezona mogla da bude fatalna. Nakon samo jednog trofeja od mogućih deset u minulih pet godina, podgorički klub očajnički traži titulu. I malo je reći tako...

- Puno timova sam promijenio u karijeri, u Crnoj Gori sam igrao za Mogren i za Grbalj, ali nositi dres Budućnosti je nešto posebno. Ipak se radi o najvećem klubu u Crnoj Gori, klubu iz glavnog grada, iz moje Podgorice. U Budućnosti sam maltene ponikao, i kada igram za Budućnost igram sa emocijom - kaže Radonjić.

On i saigrači su, dakle, spremni da promijene istoriju, koja kaže da Rudar i Mogren imaju više trofeja od Budućnosti.

- Za klub renomea Budućnosti, u kojem su nekada ponikli i fudbaleri koji su kasnije dominirali evropskim fudbalom, ispod nivoa je da ima samo jedan trofej u pet godina. Pokušaćemo da promijenimo stvari već ove sezone. Budućnost, Podgorica i Podgoričani to zaslužuju. Vidim da je i publika prepoznala našu spremnost da istrajemo u cilju, sve je više navijača na tribinama. Podgorica zaslužuje da se stadion puni i kada igra Budućnost, a ne samo na utakmicama reprezentacije - kaže Radonjić.

Bonus video: