Džekov rafal od četiri gola potopio Totenhem!

Stefan Savić igrao posljednjih 15 minuta u šampionskom izdanju Mančester sitija na gostovanju Totenhemu (5:1)
0 komentar(a)
džeko, Foto: Reuters
džeko, Foto: Reuters
Ažurirano: 28.08.2011. 16:02h

Partija karijere Edina Džeka, šampionsko izdanje Mančester sitija - četa Roberta Manćina napunila je mrežu Totenhema na "Vajt hart lejnu" (5:1), uz četiri gola bosansko-hercegovačkog reprezentativca!

Nakon tri kola "građani" imaju svih devet bodova, a Edin Džeko već šest golova pored svog imena. Mančester junajted i Vejn Runi tako su već na staru sezone dobili prave konkurente, veće čak od Čelzija, Drogbe ili Toresa...

"Ovo je zaista specijalan dan za mene. Sve smo bolji i bolji, ali vjerujem da možemo - još bolje", blistao je Edin Džeko nakon utakmice.

Sjajnu partiju odigrao je i debitant, Samir Nasri, koji se odmah našao u prvoj postavi. Doskorašnji as Arsenala asistirao je Džeku kod prva dva gola (prvi postignut nogom, drugi glavom) i tokom cijelog meča bio je neuhvatljiv na obje strane terena...

"Zadovoljan sam partijom, ali najvažnija je pobjeda. Ovdje nije lako dobiti, a kamoli dati pet golova", kazao je Nasri.

A čari Premijer lige sve više osjeća i crnogorski reprezentativac Stefan Savić, koji na "Vajt hart lejnu" odigrao zadnjih 15 minuta, umjesto Serhija Aguera, strijelca jedinog gola za Siti koji nije postigao Džeko.

"Nismo se branili kako treba - to je bilo ključno. A kada protiv sebe imate tako moćne napadače, onda se svaka greška skupo plaća", prokomentarisao je trener Totenhema Hari Rednap nakon jednog od najžešćih poraza u karijeri.

Sve je bilo gotovo u finišu prvog poluvremena, kada je Džeko sa dva gola za sedam minuta usmjerio meč ka jednosmjernoj ulici. Šansu za Totenhem imao je Krauč - između dva Džekova gola - što je valjda bila i posljednja prilika Totenhema da ostane u utakmici.

Jer, kada je Džeko na startu nastavka postigao treći gol, otišla je i posljednja nada za "sparse".

"Naredne utakmice biće teške, jer sada mnogi misle da svima možemo da damo tri ili četiri gola. A to je nemoguće", istakao je Roberto Manćini, trener Mančester sitija.

Rezultati

Totenhem - Mančester siti 1:5

Kabul 68. - Džeko 34, 41, 55, 90+3, Aguero 60.

Njukasl - Fulam 2:1

Best 48, 66. - Dempsi 88.

Vest Bromvič - Stouk 0:1

Šoton 89.

Bonus video: