Dijego Lugano potpisao za PSŽ

"Sveci" će na ime obeštećenja timu iz Istanbula uplatiti četiri miliona eura, a nije poznato na koliko godina je 30-godišnji štoper potpisao ugovor
0 komentar(a)
Dijego Lugano, Foto: REUTERS
Dijego Lugano, Foto: REUTERS
Ažurirano: 28.08.2011. 08:18h

Poslije pet sezona, kapiten urugvajske selekcije Dijego Lugano odlučio je da napusti Fenerbahče i potpiše ugovor sa PSŽ-om.

"Naš dosadašnji igrač Dijego Lugano, koji je u naše redove stigao 2006, ide u PSŽ. Želimo da mu se zahvalimo za sve što je uradio za naš klub i želimo mu uspjeh u daljoj karijeri. Nikada nećemo zaboraviti koliko je znoja prolio za Fenerbahče, njegovu neograničenu energiju i hrabrost koju je pokazivao na terenu", piše u saopštenju turskog kluba.

"Sveci" će na ime obeštećenja timu iz Istanbula uplatiti četiri miliona eura, a nije poznato na koliko godina je 30-godišnji štoper potpisao ugovor.

Lugano je odluku da napusti Fener donio nakon serije skandala u koje je, još nije dokazano, umiješan ovaj klub, zbog čega je izbačen i iz Lige šampiona, a i oduzeta mu je titula oduzeta prošle sezone.

Karijeru je počeo u Nacionalu, a igrao je još za Plazu Koloniju (Urugvaj) i Sao Paolo, odakle je i došao u Tursku.

Član je reprezentacije Urugvaja od 2003. godine, koju je predvodio do polufinala Svjetskog prvenstva prošle godine u Južnoj Africi, kao i do titule prvaka Južne Amerike ove u Argentini.

Bonus video: