Milačić više zadovoljan pobjedom nego igrom

"Nije to još izdanje koje može da me u potpunosti zadovolji, ali je najvažnije da smo pobijedili", ostaje perfekcionista prvi stručnjak crnogorskog prvaka.
70 pregleda 0 komentar(a)
Branislav, Foto: Boris Pejović
Branislav, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 28.08.2011. 08:28h

Iako bi rezultat mogao da navede na sasvim drukčiji zaključak, Mogren je najzad sebi priuštio fudbalsko poslijepodne bez prevelike doze stresa i glavobolje. Istina, šampion i dalje nije na šampionskom nivou, ali je makar nakon duela sa Bokeljom Brano Milačić dobio razlog da promjeni refren iz prethodnih sedmica da je konačni ishod bolji od igre njegovog tima.

"Igrali smo bolje nego u prošlim utakmicama, ali ne još dovoljno dobro. Nije to još izdanje koje može da me u potpunosti zadovolji, ali je najvažnije da smo pobijedili", ostaje perfekcionista prvi stručnjak crnogorskog prvaka.

Omorina je pritisla Lugove, a Mogren od starta meča goste. Sto sekundi od prvog oglašavanja sudije Radunovića, Bakić je pokrenuo akciju, a neuspjeli šut Vujovića iskosa sa lijeve strane, pretvorio se u idealnu asistenciju za Gluščević. Kapiten je iz peterca u svoj golgeterski tefter upisao 52 recku u žutom dresu od državnog osamostaljenja.

Samozadovoljstvo žutih uvuklo ih je u kratkotrajnu letargiju, što su Kotorani iskoristili da preuzmu sredinu terena, ali slabo šta su uspjevali pred golom Todorovića, izuzev da kontrolišu loptu, obično samo do rivalskog do šesnaesterca.

Aktivniji period gostiju zaključen je nakon dvadesetak minuta, da bi šampion postepeno pojačavao ritam i od 30. do 33. minuta vezao nekoliko opasnih udara – prvo je rastrčalom Vujoviću falila smirenost u realizaciji, u situaciji kada je bio oči u oči sa Petkovićem, pa je Gluščević iz slobodnog udarca uznemirio golmana Petkovića, koji je odmah nakon toga morao da se suoči i sa dalekometnim pokušajem Bakića.

I Budvani i Kotorani, zajedno sa gledaocima zatim su se prepustili popodnevnom drijemanju, da bi sijestu prekinuo Vlado Gluščević – kapiten žutih je između 61. i 71. minuta u tri navrata demonstrirao i dobro kretanje, nesebičnost, zavidnu tehniku, dobar prijem lopte, ali gola nije bilo.

Kad već jedan od najstarijih nije uspio da spriječi evenutalne nedoumice oko raspodjele bodova, to su uradila dva izdanka generacije `93 – Bakić je niti jako niti precizno šutirao sa skoro 30 metara, a Petković mu je progledao kroz prste, propustio loptu u mrežu i poklonio svom vršnjaku prvi prvenstveni pogodak. Umjesto čestitke, Brano je crnogorskog omladinskog reprezentativca povukao za uši.

"Ne računam ja to kao gol! Nisam zadovoljan kako je igrao. On ima mnogo potencijala, ali ako želi da bude ozbiljan fudbaler mora da promijeni neke stvari".

Kotorani su u četvrtom minutu sudijskog dodatka postigli gol, nakon akcije rezervista. Bakoč je pobjegao po desnoj strani i poslužio Vladana Pavićevića, a još jedan od momaka rođenih 1993. godine donio je Bokelju prvi pogodak u zvaničnim mečevima sa Mogrenom od osamostaljenja.

"U polju smo dobro igrali, ali nismo toliko bili opasni po gol Mogrena. Vidjeli smo tipičan primjer kako iskusnija ekipa uspjeva da iskoristi svoje šanse i riješi meč", rekao je po okončanju meča trener Bokelja Slobodan Drašković.

Bonus video: