Čelzi dobio, Mata pogodio, Drogba nokautiran

Duel u zapadnom Londonu trajao je čak 102 minuta zbog teške povrede glave Didijea Drogbe, koji je skoro 10 minuta nepomično ležao na travu
0 komentar(a)
Ažurirano: 27.08.2011. 17:00h

Čelzi je na mišiće, tek u finišu utakmice koja je trajala 102 minuta, savladao Norič (3:1) i zajedno sa Liverpulom (bio bolji od Boltona) zasjeo na čelo Premijer lige uoči današnjeg derbija Mančester junajted - Arsenal i Totenhem - Mančester siti.

Tek je, međutim, treće kolo, prvo mjesto ne znači sada puno i sigurno neće zavarati navijače Čelzija. Ekipa Andrea Viljaš-Boaša se i dalje muči, i to sa autsajderima na svom „Stemford bridžu”. Nakon VBA prošle sedmice, „plavci” su meč sa Noričom morali da rješavaju u sam smiraj utakmice.Igrao se 82. minut kada je Rudi faulirao Ramireša i zaradio crveni karton, a Lampard iz penala pogodio za 2:1 i donio Čelziju sedmi bod ove sezone.Novajlija iz Valensije Huan Mata je u 11. minutu sudijske nadoknade lijepim golom uljepšao svoj debi za londonski klub.

"Srećan sam što tim pokazuje veliku želju da pobjeđuje i kada ne igra najbolje. Uvijek smo spremni da uzvratimo udarac. Bili smo bolji svih 90 minuta, a onda nas je na kraju pogledala i sreća", rekao je Viljaš-Boaš.

Duel u zapadnom Londonu trajao je čak 102 minuta zbog teške povrede glave Didijea Drogbe, koji je skoro 10 minuta nepomično ležao nakon udarca pesnicom (nenamjernog) u glavu golmana Noriča Rudija. Obliven krvlju Drogba je sa terena prebačen u bolnicu, a prva dijagnoza govori da je imao lakši potres mozga.

Liverpul je počistio Bolton i, zahvaljujući boljoj gol-razlici, uhvatio prvo mjesto. „Redsi” su slavili sa 3:1 golovima Hendersona, Škrtela i Adama."Ovo je sjajno, napredujemo iz meča u meč", istakao je Keni Dalgliš.

Blekburn je izgubio od Evertona (1:0) i ostao na nuli nakon tri kola, a navijače Roversa posebno boli to što su kod 0:0 promašili dva penala! Prvo je Tim Hauard odbranio šut Hojlea, a potom je Formika pogodio stativu.

Da domaćinu bude još teže iz jedanaesterca je primio gol u 92. minutu - siguran je bio Mikael Arteta.

Simon Vukčević nije bio ni na klupi za rezerve.

Rezultati

Aston Vila - Vulverhempton 0:0

Blekburn - Everton 0:1

Arteta 90+2 (penal)

Čelzi - Norič 3:1

Bosingva 6, Lampard 82 (penal), Mata 90+11 - Holt 63

Svonsi - Sanderlend 0:0

Vigan - Kvins Park Rendžers 2:0

Di Santo 41, 66.

Liverpul - Bolton 3:1

Henderson 15, Šrktel 52, Adam 53 - Klasnić 90+2.

Nedjelja

Njukasl - Fulam

Totenhem - Mančester sit

Vest Bromvič - Stouk

Mančester junajted - Arsenal

Galerija

Bonus video: