Rudar u Petrovcu: Nećemo dati Budućnosti da se odlijepi!

Ne smijemo da dozvolimo rivalima da se previše odlijepe na tabeli, kaže defanzivac Rudara Vladan Adžić
0 komentar(a)
Ažurirano: 26.08.2011. 17:50h

Četvoroplasirani Petrovac, protiv drugoplasiranog Rudara - ako su kriterijum trenutne pozicije na tabeli, pod Malim brdom će se danas igrati derbi kola.

Dobar start sezone, sa tri vezane pobjede, Petrovčani su prekinuli na gostovanju u Nikšiću prošle subote. A poslije tri uzastopna trijumfa na domaćem terenu (dva u prvenstvu i jednog u kupu), želja izabranika Milorada Malovrazića je i više nego jasna. Stadion u Petrovcu mora da ostane neosvojiva tvrđava, pa makar pod Malim brdom gostovao aktuelni osvajač Kupa, ekipa koja zna da odigra na rezultat i koja je skup kvalitetnih pojedinaca.

- Želimo da nastavimo seriju pozitivnih rezultata na domaćem terenu, a opuštanja kao što je bio slučaj u Nikšiću neće biti. Pobjeda u Kupu nas je vratila u pravi ritam i sa velikim očekivanjima dočekujemo meč protiv jednog od najtežih rivala u ovom trenutku. Imamo malih problema sa sastavom jer su pod znakom pitanja Radulović i Nikezić, ali nas raduje povratak u tim oporavljenog Mihailovića. Igraćemo angažovano, mudro i strpljivo i siguran sam da rezultat neće izostati - istakao je Malovrazić.

A u „paket“ u kojem se već nalaze tri uzastopna trijumfa, Pljevljaci će nastojati da ubace i četvrti. Namjeru im donekle olakšava sjajno raspoloženje u ekipi, sve bolja forma većine igrača i ogromno samopouzdanje. Ima, međutim, i otežavajućih okolnosti. Prije svih, to su odlični rezultati Petrovčana na početku sezone, kao i tradicionalno neugodno igranje na stadionu pod Malim brdom.

- Domaćin je nakon furioznog starta, malo prikočio u Nikšiću, ali to ne mijenja činjenicu da protiv njih nikada i nikome nije lako, pa neće biti ni nama danas, bez obzira na to što smo u maksimalno pozitivnoj seriji rezultata. Međutim, uz kvalitet koji je koliko–toliko na našoj strani, tu je i tradicija po kojoj često dobijamo utakmice u Petrovcu. Vjerujem da ni ovog puta nećemo odstupiti od te tradicije i da ćemo se u Pljevlja vratiti sa bodovima - kaže defanzivac Vladan Adžić, strijelac protiv Mogrena prošle nedjelje.

Nakon četiri kola, Rudar je drugi na tabeli, sa dva boda manje od Budućnosti.

- Ne smijemo da dozvolimo rivalima da se previše odlijepe na tabeli. U svakom slučaju, nema mnogo filozofije niti „izmišljanja tople vode“. Treba, bar kada su trčanje, borbenost i disciplina u igri u pitanju, primijeniti recept iz nedavnog duela sa Mogrenom i ishod koji će nas zadovoljiti ne bi trebalo da izostane – optimista je Adžić.

Stručni štab ima manjih personalnih problema, jer su i dalje van stroja iskusni Francišković, Useni i Radusinović, a na povredu se žali i Popović.

Bonus video: