Stanojević: Predložiću kazne za igrače i stručni štab

"Prije mjesec dana je potpisao novi ugovor, što znači da na njega računamo na duži period i stojimo iza njega. I ja kao sportski direktor, a govorim i u ime uprave", rekao je Krstajić
158 pregleda 0 komentar(a)
Aleksandar Stanojević, Foto: Reuters
Aleksandar Stanojević, Foto: Reuters
Ažurirano: 26.08.2011. 14:41h

Trener fudbalera Partizana Aleksandar Stanojević rekao je danas da će predložiti kazne za stručni štab i igrače tog kluba zbog poraza od irskog Šamroka i eliminacije sa evropske scene.

Crno-bijeli su sinoć u Beogradu poslije produžetaka poraženi sa 1:2 u revanšu 4. kola kvalifikacija za Ligu Evropa, dok je u prvom meču u Dablinu bilo 1:1.

"Predložiću da se stručni štab i igrači finansijski kazne. Ovo je ozbiljan udarac za klub i problem za sve nas", kazao je Stanojević novinarima u sportskom centru Teleoptik u Zemunu.

On je dodao da će napraviti promjene u timu i da će oni koji nisu u formi "morati na klupu". Kao takvog, naveo je Zvonirima Vukića, dok je rekao da će za Milana Smiljanića tražiti "veću kaznu", pošto se poslije utakmice raspravljao sa navijačima.

"Nije bilo konflikta između mene i Vladimira Stojkovića. On je profesionalac i tako se ponaša. Ne znam da li živi sportski, ne znam da li izlazi na taj Brodarac kako pišu, ali znam da nije u dobroj formi i da je zbog toga ispao iz ekipe. Nešto se dešava, a na nama je da uradimo sve ga vratimo u formu", objasnio je Stanojević zašto je protiv Šamroka na golu umjesto standardnog Stojkovića stajao Radiša Ilić.

Sportski direktor Partizana Mladen Krstajić rekao je danas da niko u klubu poslije eliminacije od irskog Šamroka u kvalifikacijama za Ligu Evropa nije razmišljao o smjeni trenera Aleksandra Stanojevića.

"Trener Stanojević ostaje. Nije bilo priče o njegovoj smjeni. Prije mjesec dana je potpisao novi ugovor, što znači da na njega računamo na duži period i stojimo iza njega. I ja kao sportski direktor, a govorim i u ime uprave", rekao je Krstajić novinarima u sportskom centru Teleoptik u Zemunu.

"Nijednog momenta nije bilo razgovora o odlasku trenera. A da li je neko pojedinačno mislio da je smjena potrebna i taj stav iznio van kluba, na to ne mogu da utičem", istakao je Krstajić.

On je naveo da krivica za eliminaciju iz Evrope kolektivna.

"Kada smo osvajali trofeje svi smo bili zaslužni, sada takođe moramo svi da preuzmemo odgovornost. Sad bi trebalo da pokažemo da je Partizan veliki klub. Neće se 'lomiti koplja' poslije ovog bolnog ispadanja", naveo je Krstajić.

Sportski direktor prvaka Srbije rekao je i da u klubu ne postoji neslaganje na relaciji uprava-sportski menadžment.

"Postoji apsolutno zajedništvo u klubu, stalno sam u kontaktu sa predsjednikom i članovima uprave. Konstruktivno smo razgovarali kako da izađemo iz ove situacije. Nije svejedno ni upravi, ni igračima. Naša obaveza je sada da odbranimo “duplu krunu'”, kazao je on.

Trener crno-bijelih kazao je da mu znači podrška koju je dobio od sportskog direktora Mladena Krstajića i uprave kluba.

"Podrška mi znači, ali to što osjećam iznutra nijedna podrška ne može da suzbije. O smjeni ne razmišljam, jer ne mogu da utičem na nju, a nije prvi put da se priča o tome. Da me sjutra smjene, nemam problem. Sačekaćemo prvo da prođe neki period, pa da imamo jasnu situaciju", zaključio je Stanojević.

Bonus video: