Štrajk u Seriji A, pomjera se start prvenstva

Serija će, tako, doživjeti sudbinu Primere čije prvo, kolo, takođe nije odigrano zbog toga što klubovi i sindikat fudbalera nijesu postigli dogovor.
0 komentar(a)
Ažurirano: 26.08.2011. 12:26h

Serija A neće startovati ovog vikenda, saopštio je danas predsjednik italijanskog sindikata fudbalera Damijano Tomazi koji je proglasio štrajk u Seriji A, pošto nije postignut dogovor sa klubovima.

Serija će, tako, doživjeti sudbinu Primere čije prvo, kolo, takođe nije odigrano zbog toga što klubovi i sindikat fudbalera nijesu postigli dogovor. U međuvremenu, došlo je do dogovora, pa će se “lopta zakotrljati“ ovog vikenda u Španiji.

"Predstavnici Lige nisu prihvatili naš predlog i pod tim uslovima se neće igrati utakmice šampionata. Želeo bih da poručim navijačima italijanskih fudbalskih klubova da i nas same ova situacija stavlja u nezgodan položaj. Naš cilj svakako nije da ne igramo, nego da započnemo prvenstvo u boljim uslovima", kazao je Tomazi.

Igrači i klubovi u Italiji se spore oko dvije stvari – oko poreza na solidarnost zbog kojeg bi igrači sa velikim ugovorima morali da plaćaju više državi, kao i zahtjeva klubova da mogu da natjeraju igrače koji imaju spor sa upravom da treniraju odvojeno od ostatka ekipe.

Ranije ovog mjeseca kapiteni svih 20 klubova Serije A potpisali su dokument u kojem se ističe da prvenstvo neće početi na vrijeme ako sindikat igrača i klubovi ne postignu dogovor o novom kolektivnom ugovoru.

Prvi sljedeći mogući termin za početak Serije A je 10. ili 11. septembar.

Bonus video: