Budućnost protiv Dečića ruši rekord Lovćena

Budućnost ima šansu da petom uzastopnom pobjedom zabilježi najbolji start sezone i sruše rekord Lovćena, koji je sezonu 2009/10 otvorio sa četiri vezana trijumfa
63 pregleda 0 komentar(a)
soni, Foto: Savo Prelević
soni, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 26.08.2011. 11:49h

Budućnost protiv Dečića - u 16. međusobnom duelu u nezavisnoj Crnoj Gori lider će pokušati da zabilježi 13. pobjedu. Sve nagovještava još jedan najobičniji prvenstveni duel Podgoričana i Tuzana, i to u tropskim uslovima za igru, bez obzira što će se igrati u noćnom terminu (19.30 časova).

Pod Goricom se, međutim, neće igrati baš "obična" utakmica. Budućnost ima šansu da petom uzastopnom pobjedom zabilježi najbolji start sezone koji je jedna ekipa imala u šestogodišnoj istoriji CFL-a. Ako Podgoričani slave, rekord Lovćena sa početka sezone 2009/10 (četiri uzastopne pobjede) i zvanično ide u istoriju.

Niko nikada, dakle, nije otvorio sezonu sa pet uzastopnih pobjede. Za izabranike Miodraga Radulovića brojka pet je primamljiva jednako koliko i šansa da kao neprikosnoveni lideri na tabeli dočekaju prvenstvenu pauzu zbog reprezentativnih obaveza.

"Želimo 5. uzastopnu pobjedu, sve sem toga bio bi veliki neuspjeh za nas. Velika je stvar otići na pauzu sa sve samim pobjedama, to je značajno i zbog samopouzdanja i svega drugog", kaže desni bek Budućnosti, pojačanje i povratnik iz Mogrena Draško Božović.

On se svake sezone bori za titulu (dvije godine u Budućnosti, pa dvije u Mogrenu - ukupno tri titule) i zna da je start značajan, ali da će se o tituli odlučivati kasnije.

"Kraj prve i početak druge polusezone je period kada se obično odlučuje prvenstvo. Za nas je značajno da do tada sakupimo dobru zalihu bodova i da odemo na pauzu kao lider. Vjerujem da ćemo u tom slučaju biti baš blizu tituli, a imaćemo i priliku da se dodatno pojačamo u pauzi", ističe Božović.

Po njemu, Budućnost je - najjača ove sezone.

"Nemam šta ja da pričam, to pokazuju rezultati. Imamo dobru odbranu, koja je u četiri kola primila samo jedan gol, ali i sjajan napad, koji je dodatno pojačan Stefanom Mugošom".

Mugoša će danas konkurisati za tim, nakon što su njegovi nastupi u prva četiri kola bili blokirani od strane klupskog vrha (predsjednika Skupštine Miomira Mugoše).

"Njegov povratak je veliki plus za ekipu, u pitanju je veliki talenat i profesionalac. Šteta što je preskočio pripreme i početak prvenstva, ali vjerujem da će se brzo vratiti u ritam", kaže pomoćni trener Budućnosti Radislav Dragićević.

U tim se vraća i vezista Nikola Vukčević, koji bi zbog loma nosa prije 10 dana mogao da nastupi kao zoro, sa maskom na glavi. Njegovo odsustvo na prošlom meču u Beranama, kada "plavi" tokom većeg dijela meča nisu uspijevali da sastave tri pasa, odjednom je otkrilo koliko je Vukčević značajan ovom timu.

"Imao je neugodnu povredu, ali je uspio da je sanira, tako da će i on biti u timu, što je izuzetno značajno", dodao je Radulovićev asistent.

Dragićević je veći dio konferencije potrošio pričajući o Dečiću u superlativima, ali je to "opravdao" namjerom da se protivnik dobro izanalizira.

"Mi o svakom protivniku pričamo puno, jer budite sigurni da se neće desiti da rivala ne analiziramo kako treba. Igramo protiv ekipe koja može da bude vrlo neugodna, jer je spoj iskusnih i vrlo talentovanih igrača, a mnogi od njih su prošli i školu Budućnosti. Što se tiče nas, pokušaćemo da odigramo kao što smo igrali i do sada, da forsiramo ofanzivan stil i da stvaramo puno šansi. Uz naš najveći kvalitet - kolektivni duh - vjerujem da će se i ova utakmica završiti onako kako svi priželjkujemo, kao prethodne četiri".

Upitan ko je najveći rival Budućnosti za titulu, Rudar ili Mogren, Dragićević nije želio da se decidno izjašnjava, ali je utisak da se ipak opredijelio za Pljevljake.

"Prednost Rudara u odnosu i na nas i na Mogren je u tome što su sačuvali tim iz prošle sezone, čak su i proširili roster. Za Mogren je hendikep što su ostali bez nekoliko dobrih fudbalera, ali i dalje imaju vrlo opasan tim".

Bonus video: