Luis Enrike: Ne mogu navijači da utiču na moje odluke

"Presrećan sam što imam priliku da treniram igrača kakav je Toti, ali imam odgovornost prema ekipi, ne prema pojedincima”, kaže Luis Enrike.
0 komentar(a)
Ažurirano: 26.08.2011. 09:53h

Odavno Roma nije završila nastup u Evropi tako rano, već u avgustu – slovački Slovan je eliminisao “vučicu” u plej-ofu za Ligu Evrope i već na startu sezone donio veliku glavobolju novom treneru Špancu Luisu Enrikeu.

Više od eliminacije iz Evrope, međutim, probleme Luisu Enrikeu zadaje situacija oko kapitena Franćeska Totija, koja je mu je donijela i veliki gnijev navijača rimskog kluba.

Nakon što je u prvom meču, u kojem je Slovan na svom terenu slavio 1:0, uveo Totija u igru tek u 72. minutu, Luis Enrike je u sinoćnjem revanšu dao šansu kapitenu Rome od starta, ali ga je zamijenio Okakom u 74. minutu.

Problem je u tome što je Toti bio jedan od najboljih pojedinaca svog tima, što je ekipa igrala dobro taman do trenutka do kada je “il kapitano” bio na terenu. Nakon njegovog izlaska, Roma je pala i primila gol kojim je Slovan izjednačio (vođstvo je donio Perota u prvom poluvremenu) i izborio plasman u Ligu Evrope.

Šta misli o zamjeni, Toti je pokazao prilikom izlaska sa terena, kada se nije pozdravio sa trenerom, nije ga čak udostojio ni pogledom već se spuštene glave, očigledno razočaran, uputio ka svlačionici. I navijači su bili na strani Totija, pa je čtav stadion izviždao Luisa Enrikea zbog njegove odluke…

“Posao trenera je da misli da ekipu. Maksimalno poštujem navijače, ali ne mogu da dozvolim da oni utiču na moje odluke. To su odluke Luisa Enrikea”, nije ustezao trener Rome.

Luis Enrike je već na startu mogao da vidi šta Toti znači za navijače. To će ga pratiti dok god bude na klupi “vučice”…

“Prihvatam kritike, tu nema problema. Ja sam odgovorav za ovu situaciju. Htio sam da uvedem svježijeg igrača od Totija. Presrećan sam što imam priliku da treniram igrača kakav je Toti, ali imam odgovornost prema ekipi, ne prema pojedincima”, dodaje Luis Enrike.

Trener Rome kaže da je Slovan bio defanzivno orjentisan, sa namjerom da iz kontri iskoristi šansu koja mu se ukaže.

“Mi smo uspjeli da ih zatvorimo u njihovoj polovini, ali nijesmo postigli više od jednog gola. Ima mnogo stvari koje treba da popravimo, od protoka lopte do realizacije. Ja sam ovdje mjesec dana, nemam čarobni štapić i tajne formule da promijenim ovu ekipu. Jedini način da to uradim je rad, zato sam i došao. ne mogu dozvoliti da kritike utiču na moje odluke. Ako bih u jednom trenutku shvatio da igrači ne dijele moje ideje, onda ne bi imalo svrhe da više ostanem”, zaključio je trener Rome.

Bonus video: