Vlaisavljević prozvao za Vels: Cilj je i dalje prvo mjesto

"Prvo mjesto? Zašto da ne, nismo odustali", samouvjeren je Vlaisavljević uprkos teškom porazu u Jermeniji 7. juna (4:1)
105 pregleda 0 komentar(a)
Ducidis, Foto: Arhiva Vijesti
Ducidis, Foto: Arhiva Vijesti
Ažurirano: 25.08.2011. 15:26h

Kvalifikaciona grupa za koju se činilo da je idealna, preko noći se pretvorila u košmarnu, nakon žestokog poraza mlade reprezentacije Crne Gore na gostovanju Jermeniji početkom juna (4:1).

Selektora Duška Vlaisavljevića nije, međutim, pokolebao ovakav udarac, on uoči utakmice protiv Velsa 6. septembra pod Goricom i dalje vjeruje da njegova selekcija u konkurenciji Velšana, Jermena, Češke i Andore može da se bori - za prvo mjesto.

Nakon dva odigrana kola “mladi sokoli” imaju polovičan učinak, savladali su Andoru u gostima, a potom izgubili u Jermeniji.

- Prvo mjesto? Zašto da ne, nismo odustali. Jeste da u našoj grupi ima malo utakmica, svega osam, od kojih smo dvije već odigrali, sve je i dalje sve u našim rukama. Kako budemo igrali - tako ćemo i proći. Vjerujem da smo uz Češku i dalje glavni favoriti za prvo mjesto - prokomentarisao je Vlaisavljević saopštavajući spisak fudbalera za utakmicu sa Velsom.

Pred duel sa “zmajevima”, koji dolazi samo četiri dana nakon obračuna seniorskih reprezentacija dvije zemlje u Kardifu, Crna Gora ima imperativ pobjede.

- Nemamo više izbora, sve utakmice koje budemo igrali kući do kraja moramo da dobijemo. Gledao sam Vels i siguran sam da ćemo zabilježiti pobjedu ako maksimalno uđemo u meč, mada nijedna pobjeda neće biti laka.

Vlaisavljević je uvrsio na spisak i seniorske reprezentativce Stefana Savića i Sašu Balića, koji su u najužoj konkurenciji da 2. septembra budu starteri i u obračunu seniorskih reprezentacija dva tima.

- Najvažnije je da su njih dvojica izrazili želju da budu sa nama - dodao je Vlaisavljević.

Na spisku su i braća Rebronja - Adan i Dino, obojica napadači koji igraju u Švajcarskoj (Volen i Tun) i koji će možda imati priliku da debituju. Adan Rebronja bio je na spisku za nedavni prijateljski meč sa Bosnom i Hercegovinom, ali nije igrao zbog povrede.

- Obojica su nastupali za reprezentaciju Švajcarske ispod 20 godina. Radi se o interesantnim igračima koji su izrazili želju da igraju za Crnu Goru. Biće tu osam dana i imaćemo priliku da ih vidimo na djelu. Mislim da bi od njih dvojice u perspektivi korist mogla da ima i “A” reprezentacija - istakao je Vlaisavljević.

Mlada reprezentacija okupiće se u ponedjeljak, isto kada i seniorski tim, ali će imati četiri dana duže za pripreme.

- Vrućine su velike u Podgorici, ali moramo da se prilagodimo. Kada seniori otputuju u Vels, preuzećemo noćne termine za trening - zaključio je Vlaisavljević.

Na spisku su

Golmani

Pavle Velimirović (LSK Lođ)

Jasmin Agović (Budućnost)

Odbrana

Radivoje Golubović (Budućnost)

Saša Balić (Inter Zaprešić)

Nenad Šofranac (Mladost)

Žarko Tomašević (Nasional)

Mirko Radišić (Mogren)

Stefan Savić (Mančester siti)

Luka Mirković (Lovćen)

Risto Radunović (Budućnost)

Sredina

Velimir Lončar (Mladost)

Marko Vešović (Crvena zvezda)

Nikola Vukčević (Budućnost)

Dejan Bogdanović (Lovćen)

Asmir Kajević (BSK Borča)

Andrija Kaluđerović (Lovćen)

Napad

Stefan Nikolić (Steaua)

Adan Rebronja (Volen)

Ermin Seratlić (Jagielonija)

Dino Rebronja (Tun)

Luka Đorđević (Mogren)

Stefan Mugoša (Budućnost).

Bonus video: