Bin Hamam uložio žalbu na suspenziju

On je ocijenio da presuda Fife ima "ozbiljne propuste" i da "duboko sumnja" da li je Komisija za žalbe Fife dovoljno nezavisna da donese pravednu odluku.
0 komentar(a)
Bin Hamam, Foto: Reuters
Bin Hamam, Foto: Reuters
Ažurirano: 25.08.2011. 09:43h

Bivši kandidat za predsjednika Fife Mohamed bin Hamam uložio je žalbu na doživotnu suspenziju iz fudbala, navevši da je tako kažnjen iz političkih razloga.

Hamam je bio i predsjednik Azijske fudbalske konfederacije. On je na svom blogu napisao danas da ne očekuje da će "pravda pobijediti", već da je to neophodna procedura da bi svoj slučaj iznio Sudu za sportsku arbitražu (CAS).

"Članove Komisije za žalbe odredio je moj protivnik, tako da je u ovom slučaju, kao i u prethodnom, sudija moj rival", naveo je Hamam.

On je ocijenio da presuda Fife ima "ozbiljne propuste" i da "duboko sumnja" da li je Komisija za žalbe Fife dovoljno nezavisna da donese pravednu odluku.

"Neću odustati, bez obzira s kakvim se taktičkim odlaganjima, falsifikatima ili nepristrasnostima susretnem. Nastaviću svoju bitku dok ne dokažem svoju nevinost i to da je moja suspenzija politička odluka i apsolutna zloupotreba vlasti", napisao je Hamam.

Fifa je prošlog mjeseca doživotno suspendovala Hamama pošto ga je proglasila krivim za korupciju u kampanji za predsjedničke izbore, u kojima je pokušao da zamijeni Sepa Blatera na čelu svjetske kuće fudbala.

Suspenzija je uslijedila samo nekoliko mjeseci pošto je pomogao da njegova rodna zemlja Katar dobije organizaciju Svjetskog prvenstva 2022. godine.

Hamam je zbog skandala o podmićivanju odustao od predsedničkih izbora, a na kraju je postao i najviši funkcioner Fife koji je suspendovan zbog korupcije.

On je negirao sve optužbe da je davao gotovinu funkcionerima Karipske federacije u zamjenu za glasove na izborima, navevši da je za to optužen zato što je bio prijetnja za novi izbor Blatera.

Bonus video: