Ovacije i slava već na debiju

"Mediji i svi u klubu su me proglasili junakom utakmice i najzaslužnijim za prvi bod našeg kluba u četiri odigrana kola", Pavle Velimirović mladi crnogorski reprezentativac.
76 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 24.08.2011. 07:58h

Izvještaj sa posljednje utakmice na sajtu poljskog prvoligaša LKS Lođa počinje fotografijom čuvara mreže mlade fudbalske reprezentacije Crne Gore. Ništa čudno, reklo bi se, ipak je Pavle Velimirović reprezentativac, ali ako se zna da je priznanje za najboljeg igrača 21-godišnji Podgoričanin dobio na debiju u najjačoj ligi Poljske, onda i ne treba da čudi ogroman publicitet u zemlji domaćina Prvenstva Evrope.

"Zaista sam presrećan debijem, jer niko u LKS Lođu se nije nadao bodu na gostovanju Lehiji u Gdanjsku. Naročito je bilo teško u drugom poluvremenu kada su žestoko napali i imali čak i par situacija “jedan na jedan” u kojima sam izašao kao pobjednik. Mediji i svi u klubu su me proglasili junakom utakmice i najzaslužnijim za prvi bod našeg kluba u četiri odigrana kola. I iz televizije “Eurosport” koja je direktno prenosila našu utakmicu su me intervjuisali nakon igre bez golova u Gdanjsku", sumira utiske sa debija Velimirović.

Nakon Crvene stijene, Velimirović je tri godine proveo u omladinskoj školi Partizana a potom i godinu i po u mađarskom Kečkemetu. Slavu je u Poljskoj stekao nakon svega 40 dana u Lođu u koji je došao nakon odličnih odbrana u Petrovcu.

Iako je status prvotimca zaslužio sjajnom partijom u Kupu Poljske i pobjedom na gostovanju drugoligašu Niećieži (2:0), Velimirović pravim debijem smatra nastup među stativama “PGE arene” u Gdanjsku.

"Bila je to utakmica za pamćenje, 23.000 gledalaca na stadionu na kojem će se igrati Prvenstvo Evrope iduće godine, i uz to direktno na “Eurosportu”. Na startu je bilo treme, i čak sam napravio grešku koja nas srećom nije koštala primljenog gola. Poslije je sve bilo kao u bajci, oni su dominirali igrom ali sam iz svih situacija izlazio kao pobjednik. Još ako se doda da sam i u utakmici Kupa bio proglašen za najboljeg aktera, to mi daje potrebno samopouzdanje pred kvalifikacionu utakmicu naše mlade selekcije sa Velsom. Osvojeni bod je doprinio i podizanju samopouzdanja i atmosferi u klubu, a ja kao jedini stranac imam sjajan odnos sa svim igračima. Čak i ikoni kluba Boguslavu Viparlu ne smeta što je nakon deset godina izgubio status prvog čuvara mreže. Pomaže mi savjetima i srećan je što ima dostojnog nasljednika", kazao je Velimirović.

Na meti i najvećih

"Ionako ljubazni stanovnici Lođa kojih je više od milion, već me prepoznaju i obasipaju pažnjom, kao uostalom i svih ostalih 25 igrača kluba. Lođ je fudbalski grad, a derbi našeg kluba sa Viđevom je najvatreniji u Poljskoj. Iako sam prezadovoljan uslovima u klubu, mislim da neću ispuniti godinu ugovora. Moj menadžer je već obasut pozivima i ponudama, naročito najvećih poljskih klubova i moguće je da ću već na polusezoni promijeniti klub. Ima i interesovanja sa strane, ali o tom potom, sada je najbitnije da nastavim u ovom ritmu a prvo sljedeće iskušenje je pred domaćom publikom. Dolazi nam varšavska Legija, fudbalski velikan u Poljskoj", zaključio je Velimirović.

Bonus video: