Budućnost na Zlatici

U prvoj rundi nema pravog derbija, a konkurencija je oslabljena jer prošlogodišnji finalisti - osvajač trofeja Rudar i aktuelni šampion Mogren počinju takmičenje u osmini finala
0 komentar(a)
Budućnost, Foto: Savo Prelević
Budućnost, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 23.08.2011. 19:28h

Najzanimljivije će biti na Zlatici, gdje će Budućnost igrati protiv svoje filijale, drugoligaša Koma. Nakon uspješnog starta i četiri vezana trijumfa u prvenstvu, “plavo-bijeli” žele da opravdaju ulogu favorita i u gradskom derbiju.

Ostaje da se vidi i u kom sastavu će zaigrati favorit, vjerovatno će trener Budućnosti Miodrag Radulović odmoriti neke igrače...

Iako se čak osmorica fudbalera Budućnosti kale u drugoligašu sa Zlatice kao dvojno registrovani igrači, u sjutrašnjem okršaju to, ipak, neće imati veliki značaj.

"Budućnost je za naredni meč zatražila petoricu igrača, koji se trenutno dokazuju kod nas. To su Tatar, Bojić, Bišević, Gardašević i Jovović. Od igrača koji su na dvojnoj registraciji iz Budućnosti mogu da računam samo na Tomkovića, jer se Medenica i Ljuljanović žale na povrede. Ovo je, međutim, pozitivna okolnost, jer su pomenuti mladi fudbaleri već poslije dvije utakmice zavrijedili pažnju da se nađu među 18 najboljih u Budućnosti. Sve treba posmatrati iz te perspektive" rekao je Minja Prelević, trener Koma.

Uz Zlaticu, zanimiljivo bi moglo da bude i na Zabjelu, gdje domaći drugoligaš dočekuje Sutjesku, dok će Zeta igrati sa Polimljem u Murinu. Ekipa iz Golubovaca iščekuje meč sa trećeligašem nakon dva uzastopna neuspjeha u prvenstvu - poslije debakla pod Goricom, uslijedio je i poraz od Bokelja u Kotoru...

Lanjski prvoligaš Mornar sa puno motiva dočekuje povratnika u elitni rang, ekipu Berana...

U šesnaestini finala igra se samo jedan meč, a ukoliko se završi bez pobjednika odmah po isteku regularnog toka izvodiće se penali.

Parovi - srijeda: Jedinstvo - Dečić, Polimlje - Zeta, Mornar - Berane, Petrovac - Iskra, Ibar - Mladost, Zabjelo - Sutjeska, Drezga - Lovćen, Otrant - Bokelj, Igalo - Grbalj, Kom - Budućnost, Arsenal - Petnjica, Brskovo - Bar, Bratstvo - Jezero. Četvrtak: Blu star - Čelik (stadion Koma).

Sve utakmice počinju u 17 časova.

Bonus video: