Nejmar dva mjeseca uoči Mundijala: Igram poker, ne mogu bez ledene obloge

"Imaću dovoljno vremena da se pripremim za Svjetsko prvenstvo", rekao je Brazilac
0 komentar(a)
nejmar alveš, Foto: Reuters
nejmar alveš, Foto: Reuters
Ažurirano: 18.04.2018. 07:50h

Fudbaler PSŽ-a, Nejmar oporavlja se u Brazilu od povrede zadobijene 25. februara u meču protiv Marseja i operacije metatarzalne kosti.

U razgovoru sa tamošnjim medijima, Brazilac je otkrio kako teče porces oporavka.

"Ne mogu tačno predvidjeti kada ću se vratiti na teren, to zavisi od toga kako će se oporavak razvijati. Imam završni pregled 17. maja, pa ćemo nakon toga vidjeti. Što se tiče reprezentacije, u stalnom sam kontaktu s ljudima tamo, razmijenjujemo informacije", rekao je Nejmar.

Uslijedilo je neizbježno pitanje o nastupu na Mundijalu u Rusiji.

"Imaću dovoljno vremena da se pripremim za Svjetsko prvenstvo. Nije lijepo biti povrijeđen, ali ako gledate sA pozitivne strane, bar se osjećam odmorno. Nadam se da ću u Rusiji biti još bolji nego što sam bio. Ne mogu tačno znati kakav ću biti, ipak je ovo moja prva operacija, ali naporno ću raditi i doći u formu. Nastaviću da treniram jer je cilj blizu - SP. Četiri sam godine čekao na tu priliku", poučio je Brazilac.

Na kraju je proslavljeni fudbaler otkrio kako provodi dane do povratka na teren.

"Radim sve pomalo, ali nikuda ne mogu bez ledene obloge. Najradije igram poker, ali zabavljam se i video-igrama na kompjuteru. Dan mi počinje oko 9-10 sati, a završava u 21 - stalno imam nekakve terapije", zaključio je Nejmar.

Bonus video: