Arsenal na ispitu, Plzen piše istoriju

Arsenal u strahu čeka revanš sa Udinezeom, a češki predstavnik želi prvi plasman u Ligu šampiona
0 komentar(a)
Udineze, Foto: REUTERS
Udineze, Foto: REUTERS
Ažurirano: 23.08.2011. 17:37h

Arsenal je u prva tri meča u sezoni postigao samo gol, od igre koja je krasila „tobdžije” nema više ništa, a kada se na sve to doda i loša atmosfera i nezadovoljstvo navijača nakon prodaje Seska Fabregasa i Samira Nasrija, jasno je da je londonski klub u problemu i da trijumf od 1:0 iz prvog meča ne znači puno pred revanš.

"Reakcija je neophodna, moramo da se plasiramo u Ligu šampiona", rekao je napadač Robin van Persi.

Jedina dobra stvar je što je Uefa dozvolila Arsenu Vengeru da vodi sa klupe sjutrašnji meč. Evropska kuća fudbala je zamrzla suspenziju Francuzu pa menadžer "tobdžija" do konačne odluke može da obavlja svoj posao.

Trener italijanskog tima Franćesko Gvidolin priželjkuje da njegovi izabranici igraju kao i u prvom meču na „Emirejtsu”.

"U Londonu smo morali da damo gol. Međutim, revanš je otvoren i ako budemo igrali kao u toj utakmici, naše šanse su velike", kazao je Gvidolin.

Lion je u prvom meču kod kuće napravio dobru uvertiru pred gostovanje u Kazanju (3:1), dok je u najboljoj poziciji češki Plzen koji je isitm rezultatom prije osam dana u Danskoj bio bolji od Kopenhagena.

"Samo 90 minuta nas dijeli od istorije, ali ne smijemo da pomislimo da je sve gotovo. Ako ne budemo oprezni bićemo žestoko kažnjeni", istakao je kapiten Plzena Pavel Horvat.

Parovi

Rubin - Lion (prvi meč 1:3)

Benfika - Tvente (2:2)

Plzen - Kopenhagen (3:1)

Šturm - BATE (1:1)

Udineze - Arsenal (0:1).

Bonus video: