Simon Vukčević u Blekburnu, menadžer Kin oduševljen

Vukčević sa članom Premijer lige potpisao trogodišnji ugovor, a Sporting je za njegovu slobodu dobio dva miliona funti
0 komentar(a)
simon, Foto: Savo PRELEVIĆ
simon, Foto: Savo PRELEVIĆ
Ažurirano: 23.08.2011. 14:56h

Neusješna i frustrirajuća epizoda u Sportingu je prošlost za Simona Vukčevića, novi izazov je Premijer liga - kao što je i najavljeno, Simon Vukčević je danas završio sve oko prelaska u Blekburn.

Crnogorski vezista je sa Roversima potpisao trogodišnji ugovor, a lisabonski klub je na ime obeštećenja dobio dva miliona funti.

Menadžer Blekburna Stiv Kin nije krio zadovoljstvo dovođenjem Vukčevića.

"On je igrač koji ima ritam i koji može da igra na obje strane terena. Jak je karakter, veoma je posvećen fudbalu, shvata ga veoma ozbiljno. Voli da se nadigrava, da pravi razliku i da odlučuje utakmice", opisao je Kin za „Skaj sports” bivšeg vezistu Partizana.

Kin je napomenuo da je Vukčević standardni član reprezentacije.

"Ima u nogama dosta međunarodnih utakmica, član je reprezentacije koja je u TOP 20", kazao je Kin.

Vukčeviću su ostali još sitni detalji da dobije britansku vizu, kao i radnu dozvolu u toj zemlji i na „Ivud parku” očekuju da se već u četvrtak pojavi na treningu.

"Ako prikupi svu papirologiju kako je najavljeno, vjerujem da će da konkuriše za meč sa Evertonom", istakao je Kin.

Engleske medije je interesovalo da li postoje šanse da Simon debituje već sjutra veče kada Blekburn u Karling kupu dočekuje Šefild venzdej. Kin nije bio optimista.

"To bi bilo teško za njega, jer još nije ni trenirao sa nama".

Vukčević je od 2003. do 2006. bio član Partizanam, potom je godinu nosio dres ruskog Saturna, a od 2007. je nastupao za Sporting.

Tu epizodu u Lisabonu će, ipak, pokušati što prije da zaboravi, jer je uglavnom rijetko dobijao pravu šansu da se dokaže.

Bonus video: