Sjajni Junajted, Fergi izmislio Velbeka

Velbek je do sada je bio starter u sva tri meča, a večeras je dao prvi gol u 61. (glavom na asistenciju Kleverlija), a onda 15 minuta kasnije i maestralno petom asistirao Andersonu za 2:0
0 komentar(a)
Velbek, Foto: Reuters
Velbek, Foto: Reuters
Ažurirano: 22.08.2011. 21:41h

Mančester junajted igra spektakularno i u velikom stilu i ove sezone najavljuje kandidaturu za sve trofeje.

Na „Old trafordu” je nadigran Totenhem (3:0), a drugi trijumf u Premijer ligi režirao je Dani Velbek.

Mladi napadač, koji se ljetos vratio sa pozajmice iz Sanderlenda, do sada je bio starter u sva tri meča ove sezone (uključujući i onaj sa Mančester sitijem u Komjuniti šildu), a večeras je dao prvi gol u 61. (glavom na asistenciju Kleverlija), a onda 15 minuta kasnije i maestralno petom asistirao Andersonu za 2:0.

Tačku na utakmicu je stavio Vejn Runi koji je dao prvi gol glavom poslije šest mjeseci.

"Menadžer nam je rekao nekoliko mudrih riječi na poluvremenu i tačno smo znali šta da radimo kada smo izašli na teren. Svaki bod, svaki gol je važan, očekujem još mnogo pobjeda", rekao je junak Velbek.

A Totenhem definitivno ne umije da se snađe na „Old trafordu”, jer je posljednji put na tom stadionu savladao Junajted davne 1989. godine (golom Garija Linekera). Uz to, „sparsi” već pate od kompleksa „đavola” jer ni u 25. utakmici zaredom nisu srušili tim ser Aleksa Fergusona. I dalje pame trijumf iz maja 2001. kada su na „Vajt Hart lejnu” slavili sa 3:1.

Mančester očekuje derbi u nedjelju, a protivnik je Arsenal na „Old trafordu”. Kako igraju „đavoli”, a u kakvom je stanju Arsenal, čini se da se „tobdžijama” loše piše...

Bonus video: