Radojičić: Posebno me raduje pristup

"Posebno me raduje ta borbenost igrača, ta želja za trijumfom, taj pristup kakvom težim od prvog dana rada u Pljevljima", kaže trener Radojičić.
0 komentar(a)
Ažurirano: 22.08.2011. 20:43h

Na jednoj strani crnogorski šampion, na drugoj aktuelni osvajač Kupa. Na jednoj strani Budvani sa maksimalne tri ovogodišnje pobjede, na drugoj Pljevljaci sa dva trijumfa i remijem. Na obje strane veliki broj kvalitetnih i iskusnih fudbalera, i znalaca i talenata. I šta publika da očekuje u takvim situacijama? Logičan odgovor bi glasio - pravi derbi dva ravnopravna rivala, borbu od koje će svuda prštati, kvalitetan fudbal, golove, uzbuđenja, neizvjesnost...

Međutim, šta su dobili za 90 minuta? Dominaciju Rudara koji je, blago rečeno, havarisao, torpedovao, uništio, razbio tim Mogrena. Nadigrao ga u svim elementima, dao dva, a mogao makar pet ili šest golova, stvorio još toliko zicera, očitao lekciju koja možda boli, ali koja će Mogrenu, ako su dobro pazili na času, poslužiti u narednom periodu. Jer će im definitivno otvoriti oči i pokazati da se do cilja može samo uz veliku borbenost, sa mnogo trčanja i discipline u igri, uz striktno poštovanje trenerovih zamisli. Sve je to Rudar imao a Budvani nisu. Zato onih 2:0 za domaćina i ne predstavljaju pravu sliku dešavanja pod Golubinjom. Razlika je i mogla i morala biti veća.

"Bili smo vrlo dobri, od početka do kraja susreta. Posebno me raduje ta borbenost igrača, ta želja za trijumfom, taj pristup kakvom težim od prvog dana rada u Pljevljima. U pripremi utakmice vidio sam da svi žude da se pokažu u najljepšem mogućem svijetlu, da dokažu da ova ekipa Rudara vrijedi, da ima šta da pokaže. Čak i kada smo imali i dva gola viška i praktično osigurane bodove, nisam dozvoljavao opuštanje".

"Tražio sam ozbiljnost do samog kraja, jer želim da takav odnos nametnem igračima, da im to bude obaveza. Ako svi zajedno tako ne razmišljamo, onda nam se jednog dana sve može vratiti onako kako baš i ne bismo željeli. E sad, kada se sve to tako lijepo poklopi, mislim da ne postoji ekipa u Crnoj Gori koja nam može stati na put. Ovog puta to je na svojoj koži osjetio Mogren. Sad idemo dalje. Korak po korak, ali u istom ritmu", kaže strateg pljevaljskog prvoligaša, Dragan Radojičić.

Ono što je, takođe, očito je da Rudar iz kola u kolo djeluje sve bolje, snažnije, uigranije, samouvjerenije.

"Bilo je dobrih stvari u svim utakmicama od početka sezone, a u ovoj najvažnijoj, što je takođe kvalitet više, uspjeli smo da ih skupimo na jedno mjesto i da ih demonstriramo u pravom trenutku. Takav potencijal nije mogao da isprati ni tako kvalitetan rival kao što je prvak Crne Gore. Jednostavno, mi im našom igrom nismo dozvolili da se razmahnu, čak ni da nam zaprijete. Ma šta da vam kažem, presrećan sam, a momcima još jednom čestitam na sjajnoj partiji", zaključuje trener Rudara.

Bonus video: