Opomena za šampiona

"Nije problem da izgubite, jer porazi su sastavni dio igre, ali nijesmo smjeli da odigramo onako loše u nastavku" kaže Branislav Milačić, trener Mogrena
0 komentar(a)
Brano, Foto: Boris Pejović
Brano, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 22.08.2011. 18:54h

Budvani su baš kao i na početku prethodnog šampionata posrnuli na stadionu pod Golubinjom - Rudar je nadvisio aktuelnog šampiona i slavio sa 2:0. “Žuti” su time prekinuli seriju od tri vezane pobjede, mada se prvi prvenstveni poraz nadovezao na neubjedljive igre u prethodnim trijumfima nad Lovćenom na “Obilića poljani” i Sutjeskom na Lugovima. Prvenstvo je na početku, Mogren istina nije izgubio puno u takmičarskom pogledu, mada su Pljevljaci opomenuli šampiona već na startu...

Dan poslije meča Branislav Milačić nije bio toliko strog prema svojim pulenima, kao i neposredno po završetku utakmice u Pljevljima.

"Možda sam bio rigorozniji nego što je trebalo, ali izgubili smo meč u 50. minutu igre, pomirili se sa porazom nakon drugog gola. Primili smo i naivan gol, nepodnošljiv za našu ekipu. Nije problem da izgubite, jer porazi su sastavni dio igre, ali nijesmo smjeli da odigramo onako loše u nastavku. Domaćin je imao totalnu inicijativu poslije vođstva od 2:0, a mi smo pali, izgubili i raspored. To je ono što me najviše iznerviralo" priznaje Milačić.

Trener Budvana bio je toliko ljut u Pljevljima da je, između ostalog, kazao “da poslije ovakve blamaže moramo da preduzmemo određene korake kako se nešto slično ne bi ponovilo”.

"O tome ćemo razgovarati na nivou kluba, naravno i ja kao trener, ali i rukovodstvo. Tu prije svega mislim na taktičku nedisciplinu" pojasnio je Milačić.

Da li pod time podrazumijevate promjene u timu?

"Pa, mislim i na to, ali biće riječi i o drugim stvarima. No, imamo dovoljno vremena da sve razmotrimo do narednog kola" odgovorio je trener Mogrena.

Interesantno i da je šampion prije primljenog gola potpuno korektno funkcionisao u derbiju...

"Mislim da smo bili ravnopravni u prvih 45 minuta, u tom dijelu imali smo problem samo u nekoliko situacija. Sa druge strane, imali smo zicer u kom se našao Zec, šut Vujovića...Nije se igralo lepršavo, ali bilo je taktičkog nadmudrivanja. Ali u nastavku, nakon drugog primljenog gola - nijesmo bili tim, pokušavali smo da individualnim akcijama riješimo situacije" zaključio je Milačić.

Budućnost ne može da pobjegne od uloge favorita

Nakon četiri kola Budućnost je lider i jedini tim sa maksimalnim učinkom, Rudar je sakupio 10 bodova, dok je šampion na trećem mjestu sa devet bodova (isto toliko imaju Petrovac i Mladost)...Tri glavna favorita su, dakle, na vrhu.

"Još je početak prvenstva, logično da smo svi tu, a drugačije bi bilo samo da se neko 'nagrdio'. Budućnost je potvrdila da je favorit, iako oni žele da pobjegnu od te uloge. Oni su se, uostalom, najviše pojačali. Prati ih Rudar, pa mi, tu je i Petrovac, a može i Zeta da se vrati" ističe Milačić.

Bonus video: