Rudar održao čas šampionu

Pljevljaci su slavili 2:0, a ne bi bilo nezasluženo da je pobjeda bila i ubjedljivija. Osvajač Kupa je upisao treću pobjedu.
156 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 21.08.2011. 16:21h

Prošle godine, takođe u četvrtom kolu, Mogren je ispod Golubinje ispraćen sa četiri lopte u mreži. Ovog puta Budvani su napravili pomak, pa su primili samo dva gola, ali da je bilo po pravdi i prikazanom za 90 minuta, da je bilo po šansama i egzibiciji u pojedinim momentima, da je bilo po apsolutnoj dominaciji i totalnoj superiornosti Pljevljaka na svakom dijelu terena, njihov „tovar“ morao je biti makar trostruko teži.

„Rudari“ su svih 90 minuta držali fudbalsku lekciju renomiranom rivalu i aktuelnom prvaku države, ekipi koja je u prethodna tri kola imala maksimalan bodovni učinak. Nekako su Budvani odolijevali do finiša prvog poluvremena, uspijevali da sačuvaju mrežu, ali je iz minuta u minut bilo sve očiglednije da im ponestaje daha i da sve teže pariraju nadahnutim i motivisanim fudbalerima Rudara.

Tako su i sve promašene šanse i pokušaji Igumanovića u 8. i 13. minutu, pa Ivanovića u 15, Popovića u 19, pa opet Igumanovića u 31. minutu kada je nakon preciznog udarca glavom, golman Todorović spasao već viđen pogodak, u stvari bili samo uvertira za ono što je jednog momenta moralo da se desi – za vođstvo domaćina. A ono se desilo u 42. minutu. Igumanović je iz lijevog ugla izveo 5. korner, u šesnaestercu Mogrena najviši je bio štoper Adžić i sjajnim udarcem glavom sa desetak metara pogodio desni gornji ugao gola Todorovića koji je lijepom paradom samo uljepšao čitav događaj.

A šta tek reći za drugo poluvrijeme. Za najboljih „rudarskih“ 45 minuta u tekućem šampionatu. Možda je dovoljna konstatacija da Mogren vjerovatno nikada, bar na crnogorskim terenima, nije tako nadigran. Doduše, Pljevljacima se sve poklopilo u 50. minutu kada je Stojanović, nakon kornera i gužve u ispred peterca gostiju, drugi put matirao Todorovića, ali i da nije tada, sigurno bi kasnije, jer domaći igrači su „vezli“ po terenu, „ginuli“ za svaku loptu, konstantno bili „gladni“ golova. Ovacije zadovoljnih navijača, stoga su stigle kao logična posljedica. Rudar, jednostavno, odavno nije bio tako dominantan, samouvjeren, neumoljiv...

Na drugoj strani, čemer. Nula. Ništa gosti nisu pokazali. Ni “š” od šampiona. Da nije bilo jedine greške Mijatovića, nepotrebnog istrčavanja i pokušaja loba Zeca u 20. i šuta istog fudbalera lijevom nogom u 57. minutu, te nepreciznih udaraca glavom Simovića u 21. i Ranđelovića u 78. minutu, rubrika u novinarskoj bilježnici opredijeljena za Mogren, ostala bi potpuno prazna. Bolji pokazatelj dešavanja pod Golubinjom ne treba. Tim prije što su se efektne akcije i šanse na suprotnoj strani smjenjivale kao na filmskoj traci.

Tandem Jovanovića (Ivica i Miroje), Ivanović, Vlahović, Stojanović, Igumanović, Nestorović i ostali, prosto su se utrkivali ko će napraviti ljepši potez, ko opasnije zaprijetiti protivničkoj odbrani, ko će odigrati za dušu raspoloženih navijača. Ostalo je, međutim, 2:0, rezultat kojim su vjerovatno zadovoljni u oba tabora. U pljevaljskom zbog čiste i zaslužene pobjede koja ih vodi na drugu poziciju, a u budvanskom što kući idu sa samo dva primljena pogotka.

Radojičić: Više smo željeli pobjedu

"Bili smo na visini zadatka, imali više želje od rivala, a kada igrači odgovorno pristupe obavezama kao ovog puta, onda rijetko ko može da nam stane na put. Iz kola u kolo djelujemo bolje, a i sve ono dobro što nas je krasilo u prethodne tri utakmice skupili smo na jednom mjestu, u pravom trenutku, pa problema nije ni moglo biti čak ni protiv tako kvalitetnog suparnika kakav je Mogren. Momcima čestitam na pristupu obavezama, disciplini i sjajnoj igri", kaže trener Rudara Dragan Radojičić, koji, istovremeno, nije bio zadovoljan (!!??) kako su novinari opisali sve ono što je njegova ekipa prikazala u prve tri ovogodišnje utakmice.

Posebno je apostrofirao duel sa Bokeljom prošle srijede (4:1 za Rudar), valjda u uvjerenju da je ekipa tog dana pružila blistavu partiju. I jeste, ali samo u posljednjih pola sata. Prethodni sat (novajlija do 63. minuta imao minimalnu prednost) ipak je bio za što brži zaborav, a ne hvaljenje, bez aduta i pokrića. Za hvalu je ono što su „rudari“ prikazali protiv Mogrena.

Milačić: Sramota kako smo igrali

Na drugoj strani trener Mogrena Branislav Milačić bio je jako razočaran.

"Prosto me sramota kako smo odigrali derbi. Rudar nas je i pobijedio i nadigrao. Moji igrači nisu igrali kako sam ja želio, već kako su oni htjeli. Priznajem da sam ja za to kriv. Poslije ovakve blamaže moramo da preduzmemo određene korake kako se nešto slično ne bi ponovilo. Rudar je bio bolji svih 90 minuta, a dodatni problem je što smo oba gola primili iz prekida, iako imamo možda i najvišu ekipu u Ligi", komantar je Milačića.

Rudar - Mogren 2:0

Pljevlja - Stadion pod Golubinjom. Gledalaca: 1.500. Sudija: Jovan Kaluđerović (Cetinje). Pomoćnici: Dragan Vujović (Cetinje) i Nikola Razić (Podgorica). Strijelci: Adžić u 42. i Stojanović u 50. minutu. Žuti kartoni: Alić (Rudar).

Rudar: Mijatović - , Alić 7, Adžić 8, Popović 7,5, Nestorović 7, Brnović 7 (Šljivančanin ), Vlahović 7, Ivanović 7, Igumanović 8 (Sekulić), I. Jovanović 8, Stojanović 7 (M. Jovanović).

Mogren: Todorović 7, Ivanović 6, Lakić 5,5 (Radišić), Simović 6, Batak 5,5, Mirković 6, Kapisoda 5,5 (Bogić 5,5), Matić 5,5, Zec 6 (Ćulafić), Ranđelović 5,5, Vujović 5,5.

Galerija

Bonus video: